Vanmiddag is  de nieuwe redderstoren op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer officieel ingehuldigd. 'Waterpret en zwemplezier verzekerd tijdens de komende warme zomermaanden', klinkt het.  'Vanuit de redderstoren met een volledig nieuwe uitstraling in de look en feel van het domein, waken de redders over de zwemvijver.'

Veiligheid voorop

"De nieuwe toren is met het oog op de veiligheid en zichtbaarheid van de zwemmer naar achteren geplaatst. De redders krijgen hierdoor een breder overzicht over het zwemgedeelte. Bovendien is de redderstoren uitgerust met ledschermen voor een duidelijke en actieve communicatie naar de bezoekers. Mededelingen rond onder andere de watertemperatuur, weersvoorspellingen, toeristische info en andere nuttige informatie.

Bij noodsituaties zoals dreigend stormgevaar of verloren gelopen kinderen worden de schermen gebruikt als communicatiemiddel.

We duiken het recreatieseizoen in met nieuwe investeringen in Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Zo investeerden we ook in een vernieuwde campingreceptie en extra sanitaire units op de camping."