Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilvermeer verwelkomt 100.000e bezoeker

Zilvermeer 100.000e bezoeker

Met een wisselvallig zomerseizoen bereikt het Zilvermeer eind augustus de kaap van de 100.000 bezoekers.  De zomervakantie van 2023 zit er helemaal op. We kregen dit jaar een typisch Belgische zomer met grijze wolken en regenbuien en af en toe heerlijke zonnige zomerdagen .

Met een wisselvallig zomerseizoen bereikt het Zilvermeer eind augustus de kaap van de 100.000 bezoekers. Vooral het gloednieuwe aquapark kon op veel belangstelling rekenen.

Directeur Igor Geubbelmans verraste vanmorgen Goele Cauwenberghs en tweeling Colette en Lili uit Dessel feestelijk met een cadeaupakket en een gezinsabonnement voor het recreatiedomein.

Zomer op het Zilvermeer

Vandaag passeerde de 100.000e bezoeker de inkom van het Zilvermeer. De familie Cauwenbergs werd in de bloemetjes gezet en ontving uit de handen van gedeputeerde Mireille Colson en directeur Igor Geubbelmans een jaar vol ontdekkingen en belevenissen op het domein.

Laatste seizoen met de oude luifel daginkom die plaats maakt voor een veilig verkeersplateau

Dinsdag 2 mei startte de aannemer met de heraanleg van de Zilvermeerlaan ter hoogte van de ingang.

De werken die lopende zijn zorgen voor een groot verkeersplateau met een brede oversteek voor voetgangers en fietsers, bushaltes met verhoogde perrons. Asverschuivingen verlagen de snelheid van het doorgaand verkeer.

Het project maakt de toegang van het Zilvermeer verkeersveiliger en herkenbaarder.

Alle werken in fase 1 zijn ondertussen afgerond. Over een afstand van 120 meter werd de rijstrook in beton en het aanliggende betonnen fietspad volledig uitgebroken en heraangelegd. 

Fase 2 start 4 september 2023 en dat betekent ook dat de oude luifel aan de daginkom verdwijnt. Het iconische plaatje vereeuwigen met beeldmateriaal uit ‘den tijd van toen’.  Foto provincie Antwerpen.

www.zilvermeer.be

Zilvermeer 100.000e bezoeker

Deel dit artikel