Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zinkende oude woonboot in jachthaven Herentals, terug boven water : 'Moet dringend weg uit jachthaven'

Jachthaven Herentals

In de jachthaven Herentals aan Noordervaart was vanmorgen een woonboot aan het zinken, omdat het motorcompartiment vol met water stond. Omdat het water daarin erg vervuild was, kon het niet zomaar in de jachthaven gepompt worden.

Naast brandweer Kempen kwam ook de civiele bescherming kwam ter plaatse. De boot 'Michelle' is intussen weer boven water en wordt weggesleept voor herstelling in Lommel.

'Rond 8.30u vanmorgen kregen de hulpdiensten een melding van een zinkende boot in de jachthaven aan Noordervaart in Herentals. Het hele motorcompartiment van de boot stond vol water, maar dat was vervuild door olie. Daardoor kon het water uit de boot niet in de jachthaven gepompt worden.

De brandweer heeft het motorcompartiment leeggetrokken en de civiele bescherming kwam ter plaatse om het water dat vervuild was geraakt, op te zuigen en af te voeren. Het gaat om een oude boot van meer dan 100 jaar oud, de oorzaak is nog niet bekend. 

Door de hevige regenval van de afgelopen uren komt de oude boot opnieuw onder water te liggen. Met opnieuw verontreiniging van de jachthaven. 

Mien Van Olmen, burgemeester van Herentals :  'Ik heb de huidige eigenaar opgedragen om de boot zo snel mogelijk maar ten laatste op 28 november definitief te laten verwijderen uit de jachthaven. De oorspronkelijke booteigenaar is overleden.' (BW-pol) 

Foto's Peter Vanderveken/NNieuws.

Noordervaart, Herentals, België

Jachthaven Herentals

Deel dit artikel