U bent hier

Zit er een Hart in jouw bedrijf? Hart in Beweging op zondag 26/3 Kamp C

Kempen regio | Mol | Neteland | Westerlo
05.01.2017 - 15.08u
Door: Herman Gezelle

Op zondag 26 maart heeft in Kamp C het niet te missen Hart in Beweging-event plaats. Wandelen, fietsen en joggen voor het goede doel.   Organisatoren Hilde Hanselaer en Leen Goossens Hart in Beweging : 'Zijn bedrijven bewust bezig met goede doelen? Sommige alvast wel. Het brengt werknemers samen, en medewerkers hechten belang aan de waarden van het bedrijf maar ook aan hun persoonlijke waarden.

Bedrijven willen meer en meer iets terugdoen voor de samenleving.

Het is niet alleen een manier om zich te integreren in de maatschappij, maar het werkt ook inspirerend en zorgt voor onderlinge verbondenheid. Maar welk goed doel moet jij voor je bedrijf kiezen en hoe begin je daaraan met een KMO waarin het aantal werknemers beperkt is?

Een bedrijf dat aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) doet, krijgt voor zijn klanten en toeleveranciers vaak 'meer inhoud'. Er zijn ook steeds meer ondernemingen die 'iets' met MVO willen doen. De vraag van klanten naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord bezig zijn groeit nog steeds.

Samenwerken met goede doelen lijkt een prima manier om invulling te geven aan MVO. Al komt het bij sommige buitenstaanders toch misschien over als een heimelijke marketingactie.

Ondertussen hebben we beslist om onze activiteiten ook open te stellen voor particulieren, sportclubs, families inclusief schoonmoeders en iedereen met het hart op de juiste plaats.
Doe met ons mee en laat je spreken!

We kwamen op het idee om diverse KMO 's met het hart op de juiste plaats, de medewerkers en hun familieleden te motiveren om deel te nemen aan een gemeenschappelijke activiteit.

We vinden het een absolute meerwaarde dat KMO-ondernemingen zich kunnen inzetten voor goede doelen en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol echt ter harte te nemen. We vinden het dus evident om al die mensen samen te brengen voor een gemeenschappelijk doel en op die manier onze gemeenschap te ondersteunen.

Omdat het onmogelijk is om alle goede doelen te steunen geven we de voorkeur aan projecten die een onmiddellijke impact hebben op onze gemeenschap – onze keuze voor deze eerste editie 2017 is KOALA CARE PROJECT - Ziekenhuis Mol.

KOALA CARE PROJECT : Heilig Hart Ziekenhuis Mol

'Anders dan in de meeste andere ziekenhuizen hoeven te vroeg geboren of zieke baby's binnenkort in het ziekenhuis van Mol niet naar een aparte couveuseafdeling, maar verblijven samen met de ouders op de n-ster afdeling', onderstreept Hilde Hanselaer. 

'Deze "neosuites" zijn uniek in België, maar hebben hun doeltreffendheid al bewezen in het buitenland.

In het ziekenhuis kunnen moeder en kind dag en nacht bij elkaar zijn op een eenpersoonskamer als zorg nodig is voor één van beide of voor allebei. Het contact tussen ouder en kind is enorm belangrijk, zowel voor de ontwikkeling en groei van de baby als voor het opbouwen van een band met elkaar.

In de neosuite zijn alle voorzieningen voor het kind aanwezig maar daar bovenop wil de afdeling vooral een thuisgevoel creëren zodat de ouders ook gewoon ouder kunnen zijn en hun kindje grotendeels zelf kunnen verzorgen.

Op die manier ontstaat een sterke binding tussen ouders en kind en verloopt de overgang naar de thuissituatie op een heel rustige en natuurlijke manier.

We schenken de volledige opbrengst van ons evenement integraal om deze neosuites huiselijk in te richten.'

WAT, WAAR, WANNEER : Hart in Beweging ?

Wandelen, fietsen en joggen
Vertrek en aankomst in het Provinciaal domein KAMP C in Westerlo, Britselaan
op zondag 26 maart.

Programma:
Lopen start om 13.00 uur
• 13.00 uur = 200 m kabouterloop (ieder deelnemend kind tot 6 jaar krijgt een leuke attentie!)
• 14.00 uur = Afstanden gevorderden: 5 – 10 – 15 kilometer
Fietsen start vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur
• Familiefietstocht: 20 kilometer (kinderen < 12 jaar steeds in gezelschap van ouders)
• Afstanden gevorderden: 50 – 75 – 100 kilometer
Wandelen start vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur.

• Mierenpadwandeltocht voor kleintjes – 400 meter (wandeling ook geschikt voor buggy, ieder deelnemend kind tot 6 jaar krijgt een leuke attentie!)
• (familie)Wandeltocht: 5 kilometer (geschikt voor buggy en rolstoel)
• Afstanden gevorderden: 10 – 15 kilometer.

Inschrijven
Online inschrijven kan tot en met maandag 6 maart 2017, 23u59 met online betaling.
OPGELET: voooraf inschrijven is noodzakelijk!

Het inschrijvingsgeld dient uiterlijk op 6 maart betaald te zijn. Inschrijvingen die op dat moment niet betaald zijn, vervallen.

Spreek af met familie en /of collega's en neem deel aan dit event met het hart op de juiste plaats! Of kom enkel supporteren en geniet van de leuke randanimatie voor groot en klein.

Formules:
Formule 1
25 € per persoon (T Shirt : L of XL)
15 € Kinderen van 6 tot 12 jaar (T Shirt : S of M)
Kinderen onder de 6 jaar gratis.

Wat mag u verwachten per deelnemer:
T-shirt met afbeelding van onze mascotte + vermelding sponsors;  een flesje water, een stuk vers fruit, een gezonde snack, ijsje.

Formule 2
10 € per persoon
Kinderen onder de 6 jaar gratis
Wat mag u verwachten per deelnemer:
Een flesje water, een stuk vers fruit, boeking - kosten voor e-ticket + verzekering
Totale prijs = formule prijs + boekingskosten + verzekering (1,25 of 1 euro) per persoon.

Extra info over formule 1 (zie hierboven) voor bedrijven:
Volwassenen € 25/pp, waarvan 20 euro ten laste van de werkgever en 5 euro ten laste van de werknemer (of volledig ten laste van de werkgever)
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 15/pp, waarvan 12,5 euro ten laste van de werkgever en 2,5 euro ten laste van de werknemer (of volledig ten laste van de werkgever)
Kinderen onder de 6 jaar grátis.

Om organisatorische redenen vragen wij u om de afhandeling van de werknemersbijdrage intern te regelen.

Uiteraard staat het u als bedrijf ook vrij om de volledige kost van de inschrijving te dragen hoewel we weten dat sommige werknemers ook graag zelf hun steentje bijdragen.

Praktisch: U doet een bevraging bij uw werknemers en maakt een overzicht van het totaalaantal deelnemers waarna u dan kan inschrijven via onze website www.vzwhartinbeweging.be. Wij bezorgen u per mail een factuur en een banner met onze mascotte en link naar onze website die u onderaan uw mailhandtekening kan plaatsen met de melding "mijn hart zit op de juiste plaats!

"Op deze manier kan u en uw medewerkers bij uw externe communicatie andere bedrijven /contacten ook zin laten krijgen om deel te nemen.

ANIMATIE
Na het sporten kan je nog gezellig napraten op het domein of in de cafetaria van KAMP C.

Elke geregistreerde aanwezige deelnemer wordt, afhankelijk van de gekozen formule, getrakteerd op een drankje en een snack.

Er is ook muzikale randanimatie met o.a. een concert van Hanz Duval,   en de kinderen kunnen zich weer uitleven op de springkastelen of zich amuseren met de kindergrime. Voor elk wat op het programma om er een leuke, sportieve en ontspannende zondag van te maken.

Er is kinderanimatie en een springkasteel voorzien. Tegen betaling zijn soep, taart, ijsjes, fruit, koffie en diverse andere dranken voorzien in de cafetaria van KAMP C. Een deel van deze opbrengsten gaat ook naar het goede doel. 

Steunen uit sympathie?

Zit jouw hart op de juiste plaats en wil je ons project graag extra steunen uit sympathie?
Dan kan je hieronder onze sponsormogelijkheden bekijken.
De verschillende mogelijkheden:
Alle giften zijn welkom op rekeningnummer: BE45 0018 0247 2689 (BNP Paribas Fortis)
100 euro = vermelding website
250 euro = vermelding website + eigen publiciteit aan de start/aankomst
500 euro = vermelding website + eigen publiciteit aan de start/aankomst + publiciteit op het t-shirt.
1000 euro = vermelding website + eigen publiciteit aan de start/aankomst + publiciteit op het t-shirt + publiciteit op het drukwerk
Heb je een idee of een aangepast voorstel?
Neem gerust contact met ons op dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Leen – 0495/64.57.96 - Hilde – 0477/46.63.92
info@vzwhartinbeweging.be

MENSEN MET PASSIE ACHTER DIT PROJECT

Op de foto van links naar rechts : Patrice Givron I kinderarts HH Mol;  Katrien Vanherck I 1e verantwoordelijke dienst neonatologie HH Mol;  Leen Goossens I initiatiefnemer;   Inge Van Loon | Coördinator Publiekswerking Kamp C;  Peter-Paul van den Berg I directeur van Kamp C en Hilde Hanselaer I initiatiefnemer.

INFORMATIE
Alle nieuwtjes kan je volgen op onze website en Facebookpagina www.facebook.com/VZW-HART-in-Beweging en op NNieuws.

Laten we er samen een verwarmend evenement van maken', besluiten enthousiaste initiatiefnemers Hilde Hanselaer en Leen Goossens.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto