Kan jij hulp gebruiken bij het invullen van je belastingbrief? Dan kan je net als de voorbije jaren terecht op één van de zitdagen van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën in het gemeentehuis. Opgelet: nieuw dit jaar is dat je hiervoor vooraf een afspraak moet maken. Hieronder kom je te weten hoe en wanneer je zo'n afspraak kan maken.

Nieuwe procedure

Op 21 mei zijn er medewerkers van de FOD Financiën aanwezig in het gemeentehuis om te helpen bij het invullen van jouw belastingbrief. De voorbije jaren hoefde je hiervoor geen afspraak te maken, met lange wachttijden tot gevolg. Daarom heeft de FOD Financiën beslist om deze zitdagen dit jaar enkel nog op afspraak te organiseren. Op die manier hoopt men de dienstverlening te verbeteren en de wachttijden beperkt te houden.

Hoe maak ik een afspraak?

Vanaf 8 april tot uiterlijk 10 mei
Je kan elke werkdag bellen om een afspraak te maken op het nummer 03 410 02 11
Je krijgt een datum en een uur toegewezen van de onthaalmedewerker, die jouw naam noteert op de afsprakenlijst.
Je bied je aan op de afgesproken datum en uur in het gemeentehuis.

Kan ik meerdere afspraken maken?

Per afspraak voorziet de belastingcontrole 10 minuten. Dat moet volstaan om je belastingbrief in te vullen. Wil je graag ook de belastingbrief van je partner (niet-getrouwd of wettelijk samenwonend) of andere familieleden laten invullen, dan moet je verschillende afspraken na elkaar maken. Vermeld dit zeker als je telefonisch je afspraak maakt.

Ik kan niet aanwezig zijn op de zitdag, wat nu?

Je kan online de aangifte invullen of het voorstel van vereenvoudigde aangifte raadplegen/verbeteren. Via www.myfin.be = elektronisch fiscaal dossier van elke belastingplichtige.
Je kan ook via de FOD FIN (kantoor in Lier) je belastingbrief invullen.
Telefonische hulp via het contactcenter FOD Fin (0257/25757).
Via de website van FOD Fin: www.financien.belgium.be (webpagina's over de aangifte).