Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ZNK Ziekenhuis Netwerk Kempen : 'Immens probleem van antibioticaresistentie aankaarten'

AZ

De  ZNK-ziekenhuizen (Ziekenhuisnetwerk Kempen) nemen van 21 tot 25 november deel aan de World Antimicrobial Awareness Week.

'Dat wil concreet zeggen dat een speciaal team van ZNK iedere dag van de week op een andere Kempense ziekenhuiscampus ter plaatse komt om zowel zorgverleners als de patiënten te wijzen op het alsmaar groter wordende probleem van antibioticaresistentie.

Dit zogenaamde hospital outbreak support team (Host) legt daarbij in zijn informatiestand de nadruk op het correcte gebruik van antibiotica bij de behandeling van urineweginfecties.

Op 21 november staat Host op de Campus Sint-Jozef van AZ Turnhout (16u-18u), 22 november in Heilig Hartziekenhuis Mol (14-16u), op 23 november in AZ Herentals (14u-16u), 24 november in Ziekenhuis Geel (13u-15.30u) en 25 november op de Campus Sint-Elisabeth van AZ Turnhout (13u-15u).  Met belangrijke medische informatie.

'Jaarlijks overlijden meer dan 35.000 mensen in Europa aan een infectie met een ziekteverwekker die niet meer reageert op antibiotica', klinkt het bij de 4 ZNK-ziekenhuizen.

Dat komt omdat antibiotica vaak te veel of verkeerd worden gebruikt.

Hierdoor worden bacteriën, virussen, schimmels en parasieten ongevoelig voor de medicatie, waardoor we een infectie moeilijker kunnen verhelpen.

Daarom doen we als Kempense ziekenhuizen graag mee aan de Week van de antibiotica, de World Antimicrobial Awareness Week.(az)  Foto ZNK.

Het ZNK ‘hospital outbreak support team’

Het ZNK ‘hospital outbreak support team’

AZ

Deel dit artikel