'De feiten liegen er niet om. Wereldwijd wordt er minder bewogen door de coronacrisis. Dit wordt mede veroorzaakt door de maatregelen. Lang was sporten in sportcentra bijvoorbeeld niet toegestaan en ook was thuiswerken de norm.

Hierdoor werd er enkel nog in huis bewogen, elders niet. Dit terwijl de wetenschap ons duidelijk vertelt dat langdurig zitten en liggen schadelijk is voor de gezondheid.

Zitten is het nieuwe roken, zo luidt het oordeel. Juist in de huidige pandemie is het belangrijker dan ooit om meer te bewegen en te sporten.
Fitnessclubs zijn geopend.

Lang werden fitnessclubs gesloten om de hoeveelheid contacten die men in het dagelijks leven had te beperken. Inmiddels zijn ze echter weer geopend. Fitness Antwerpen vinden is dan ook een stuk gemakkelijker geworden. Doe daar zeker je voordeel mee.

De overheid probeert er momenteel alles aan te doen om de fitnessclubs open te houden. Zij het met de nodige maatregelen. Hierdoor wordt het een stuk gemakkelijker om weer het huis uit te gaan en iets aan de conditie te doen.

En dat dit hard nodig is, hebben wetenschappers inmiddels wel duidelijk gemaakt.'

Waarom meer bewegen tijdens corona?

'Het lichaam is niet gemaakt om hele dagen stil te zitten of nauwelijks te bewegen.

Om de brein en het lichaam te activeren, moet er bewogen worden. Door te bewegen activeer je niet alleen de hersenen, maar ook alle organen. Hierdoor blijven hart en bloedvaten gezond, waardoor je de kans op het krijgen van chronische ziektes verkleint.

Daarnaast draagt beweging ook bij aan een betere weerstand. Hierdoor is het lichaam beter in staat om virussen en infecties te bestrijden. Iets wat zeker gedurende de huidige pandemie enorm belangrijk is.

En last but not least... door meer te bewegen verklein je tevens de kans op overgewicht.

En dat is ook gedurende de huidige pandemie van essentieel belang. Het is geen geheim dat vooral mensen met overgewicht en een ongezonde levensstijl ernstige klachten ontwikkelen door het coronavirus.

Daardoor heb je een veel grotere kans om in het ziekenhuis of zelfs de IC te belanden. Het is daarom juist nu van essentieel belang om gezond te leven en overgewicht tegen te gaan.

Tel daar ook nog eens bij op dat veel mensen gedurende de eerste lockdowns kilo's zijn aangekomen. Nu duidelijk is dat corona nog wel even onder ons zal leven, wordt het dan ook tijd om hier verandering in te brengen.
Simpele manieren om meer te bewegen

Niet iedereen heeft tijd, zin of financieel de ruimte om naar een fitnessclub te gaan.

Gelukkig zijn er ook nog andere, relatief simpele manieren om meer te bewegen:

• Neem voldoende pauzes tijdens het thuiswerken en ga dan lekker naar buiten. Telkens tien minuten wandelen in de frisse lucht doet wonderen voor de productiviteit, weerstand én helpt je aan de benodigde hoeveelheid beweging.

• Ga vaker staan bij dingen die je normaal gesproken zittend zou doen.

• Neem vaker de trap.

• Ga lopend of met de fiets naar de supermarkt, het werk of de school van de kinderen.'