U bent hier

‘Zomer van Wechel’ in vernieuwde park rond Wechelse Hof d’ Intere

Lille
12.08.2019 - 22.13u
Door: Mark Jaspers

Voor de 18e keer wordt in Wechelderzande het kunstevenement De Zomer van Wechel georganiseerd.  In de tweede helft van augustus is het park en de zolder van het Hof d'Intere weer uitbundig gevuld met prachtige kunstwerken. Dit jaar is de slotdag op zondag 1 september.

Opvallend dit jaar : niet minder dan 9 kunstenaars nemen deel aan het kunstevenement. Het nieuw ingerichte park krijgt voor het eerst een kunstenaarscollectief (vier kunstenaars) op bezoek.

Het Tilburgse collectief Maarten Fleuren & Co is niet aan zijn proefstuk en brengt twee installaties, een primeur voor de Zomer. Daarnaast zijn er de lichtbeelden van Pieter De Decker, verrassend en nooit eerder gezien in Wechel. Nadine De Meester, Roger De Haes en Karel Hadermann brengen als tegengewicht prachtige beelden die wonderwel harmoniëren met de groene pracht van het park.

De zolder van het Hof d'Intere is in deze editie zo mogelijk nog specialer. Er is magnifieke grafiek van Peter De Koninck, Leda Vaes komt met "enorme handen en wolkenpartijen" en Patrick Huybrechts brengt snelwegkunst. En om het nog raadselachtiger te maken exposeert P.Nand.R met intrigerende sculpturen.

De matinees van de Zomer van Wechel zijn intussen traditie geworden. Op 15 augustus is er een recital door Rozelien Gabriels in de raadzaal van het Hof d'Intere. Op 18 augustus speelt Country Feedback Club een intimistisch concert, eigen pop en rocksongs. En op 25 augustus speelt Boomers String Quartet, onze huisband een nostalgisch folkconcert.

Op 1 september brengt de Zomer van Wechel ook een primeur. Voor het eerst zal er jazz klinken in het Hof d'Intere. Andrès Liefsoens en Hendrik Braeckman combineren vibrafoon en gitaar tot heerlijke jazz.

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 15 augustus 13 uur, op weekenddagen en feestdagen tot 1 september. De vzw De Zomer van Wechel is er ook dit jaar in geslaagd om ALLES GRATIS aan te bieden.

Info en toelichting over de deelnemende kunstenaars staat op www.dezomervanwechel.be
Contact kan via info@dezomervanwechel.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto