Protestgroep De Geluidsdempers heeft al een geruime tijd bewoners van Herentalse buitenwijken zoals De Molekens, Veldhoven, Rietbroek, Lange Eerselsstraat opgeroepen om elk 'brullend nachtlawaai' van Bloom Beach Club aan Dompel te melden bij politie Neteland tel. 101.

Een nieuwe term : 'brullend boenke boenke nachtlawaai' die bewoners van de Lange Eerselsstraat en Veldhoven het geluidsprobleem noemen en hen 's nachts wakker houdt.

Zomerbar Bloom kwam al langer in het vizier door nachtelijke overlast en een druk luidruchtig verkeer in de woonwijken.  Door de aanhoudende klachten verloor die zomerbar vorige week haar muziekvergunning.

Het schepencollege (N-VA/CD&V) kent sinds enkele jaren aan maximaal 1 zomerbar het statuut van 'muziekzomerbar' toe na een wildgroei van zomerbars die de horeca in het centrum helemaal leegzoog. Dit kwam er na een eisenpakket van de ondernemers.

Die vergunning ging dit jaar naar Bloom Beach Club aan Dompel, industriezone Toekomstlaan, maar daartegen rees vanuit de omliggende woonwijken meteen al fel protest.

Toch is dat niet de reden dat het stadsbestuur zopas besloten heeft de vergunning voor versterkte muziek weer in te trekken. 'Het akoestisch onderzoek pakte negatief uit', zegt de verantwoordelijke schepen voor lokale economie Eva Brandwijk (N-VA).  Wordt vervolgd.   Foto NNieuws.