Numismatica blijft scoren met haar jaarlijkse Zomerbeurs die dit jaar verhuisde naar de noordkant van de Grote Markt en in zaal 't Hof.

De brandende zon had geen invloed op het aantal verzamelaars van munten, postzegels, postkaarten, stenen en de massa andere verzamelobjecten.  In 't Hof was het lekker koel.

Dit telkens geslaagd event van de muntenverzamelaars van Numismatica Herentals onder voorzitterschap van Rudy Dillen, de KPZK Ontspanning Herentals en de Herenthoutse Postkaartenclub trekt verzamelaars uit de hele Benelux en zelfs Duitsland. Uiteraard was een sterke delegatie uit de Nederlandse zusterstad IJsselstein present.

Een superblije Numismatica-voorzitter Rudy Dillen : 'Het is inderdaad een groot succes.  Ook mochten we rekenen op een goede organisatie dankzij een uitstekende samenwerking tussen de 3 organiserende verenigingen. 

Zo'n 800 bezoekers bezochten het gevarieerd verzamelmateriaal, in zaal 't Hof op 100 lopende meter tafel en op de Grote Markt onder een 40-tal tenten.  We zagen veel nieuwsgierigen, ook een pak nieuwe gezichten waaronder ettelijke jongeren, mogelijk op zoek naar een nieuwe hobby.

Numismatica telt momenteel 420 aangesloten leden', besluit Dillen.
Foto's W. Van Looy/NNieuws.