Bij deze hittegolf zou je denken : allen naar de Grote Markt in Herentals om verkoeling te zoeken.  Vanmiddag rond 15u was het aan het ZomerPark nog erg stil.  Het schepencollege noemt het graag een 'waterbelevingspark'. Daar moet je met je gezin bij Hidrodoe aan Haanheuvel zijn.  Maar toch.

Een park, dat betekent toch groen en heerlijke schaduwplekken om te verpozen. Leuk blijft een potje petanque spelen of een boekje (voor)lezen in de hangmat.  De fonteinen scoren met een dubbele 'watermuur' en een 'waterval'.

Burgemeester Mien Van Olmen  : 'Deze installatie past perfect in de visie van de stad voor de opwaardering van de Grote Markt. Het moet op korte en lange termijn nog meer een plek worden die bloeit, aangenaam, veilig, groen en kindvriendelijk is.'

Geert Verbist van Galerie Storm heeft een fijne creatie gerealiseerd. Nieuw verfrissend in het centrum.  Sociale media luiden wel de alarmklok over de dagelijkse onbereikbaarheid van het centrum.  Ook komt de MinderMobielencentrale en mensen met een beperking in de problemen.

ZomerPark blijft vrij toegankelijk tot 24 augustus. De Grote Markt wordt autovrij gemaakt tussen Kloosterstraat en Lantaarnpad om 7 uur tot en met vrijdag 26 augustus om 22 uur.

Belangrijk detail : het water loopt in een gesloten circuit en wordt dus herbruikt.  Er gaat geen vers water verloren.

In het 'park' kan je geen drank of hapjes kopen, daarvoor zet je je op de uiterst gezellige terrassen van de Hertalse horecazaken.  Foto's Johan Temmerman/NNieuws.