De 5 Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) slaan de handen weer in elkaar en organiseren, na het succes van vorig jaar, de zomerschool 'Leer-en speelkamp Neteland 2021'.

Lagereschoolkinderen zijn gedurende verschillende periodes tijdens de zomervakantie welkom op zes locaties in Neteland. Elke zomerschool bestaat uit 10 volledige lesdagen.

Inschrijven kan alleen voor de volledige periode.

Elke zomerklas zet in op een ruime leerbevorderende context en legt eigen accenten in benadering en uitwerking. In elke klas wordt er zoveel mogelijk actief en ervaringsgericht geleerd en wordt de omgeving gebruikt om te leren (outdoor learning). Leermomenten en creatieve en/of culturele activiteiten wisselen elkaar hierbij af.

Voor meer dan 200 leerlingen uit het lager onderwijs zal er plaats zijn in onze zomerschool.

"Alle leerlingen zijn welkom. Al geven we voorrang aan maatschappelijk kwetsbare leerlingen indien de vraag het aanbod overstijgt," verduidelijkt schepen Brent Wouters. "Dit gebeurt in samenspraak met het Huis van het Kind en de lagere scholen."

De zomerschool telt tientallen vrijwilligers, zowel uit de jeugdsector als uit het onderwijs, die de kinderen dagelijks ondersteunen en een onvergetelijk programma uitwerken. Ook vindt er een samenwerking plaats met de bibliotheken en lokale speelpleinwerkingen.

Ouders die hun kind willen inschrijven, kunnen contact opnemen met de lokale verantwoordelijke van het Huis van het Kind.'