Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zomerschool Neteland gaat laatste 2 weken in : succes over heel de lijn

Zomerschool Grobbendonk

Reeds 4 jaar organiseren de lokale besturen van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) samen Speel- en Leerkamp Neteland. Ook deze zomer hebben op verschillende locaties in Neteland meer dan 150 leerlingen uit het lager onderwijs kunnen deelnemen aan een zomerschool. 

“Dit jaar heeft de zomerschool sterk gefocust op taal”, zegt Grobbendonks schepen van onderwijs Brent Wouters (GiB). “Een goede kennis van onze Nederlandse taal is namelijk de basis zodat kinderen zich verder kunnen ontplooien. Uit onderzoek blijkt dat de lange vakantie zorgt voor taalachterstand. Door de activiteiten die we twee weken lang aanbieden, hopen we dit te beperken. “

De verschillende locaties hebben dit jaar ook kunnen rekenen op een leerkracht die de anderstalige kinderen extra ondersteunt. “Uit ervaring van de vorige jaren weten we dat de begeleiding van de anderstalige kinderen een zekere expertise vereist. Daarom hebben we besloten deze extra investering te doen, zodat we konden verzekeren dat elk kind de nodige ondersteuning krijgt”, vult schepen Wouters aan.

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de zomerschool van Grobbendonk. De kinderen hebben er twee weken lang deelgenomen aan de zomerschool in basisschool De Wijngaard. Burgemeester van Grobbendonk, Marianne Verhaert (GiB), ging woensdag de sfeer opsnuiven en de medewerkers een hart onder de riem steken. “Het is hartverwarmend om vast te stellen dat we elk jaar weer op vrijwilligers kunnen rekenen die de zomerschool mee organiseren en ondersteunen”, onderstreept  burgemeester Marianne Verhaert. 

Als reactie op de coronacrisis werden in 2020 de eerste zomerscholen in Vlaanderen ingericht. “Dat er ook enkele goede evoluties gevolgd zijn uit deze corona periode, mogen we zeker niet vergeten”, vult burgemeester Verhaert aan.

“Dit jaar zullen er namelijk meer dan 16.000 kinderen deelnemen aan één van de 206 zomerscholen in Vlaanderen.”

Dat de zomerscholen ondertussen decretaal verankerd zijn, vindt ze een hele goede zaak én ze hoopt dat het delen van onze positieve ervaringen bijdraagt aan nog meer zomerscholen in 2024.

FOTO: Burgemeester Verhaert en schepen Wouters voor de Zomerklas in Grobbendonk.

Zomerschool Grobbendonk

Deel dit artikel