Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zondagochtend nieuwe sneeuwlaag : "Wegen spekglad, stel verplaatsingen uit"

Het KMI voorspelt voor zondag een verse sneeuwlaag van gemiddeld 5 cm in het hele land. De meeste neerslag wordt in de ochtend verwacht. Automobilisten wordt aangeraden om 'vrijetijdsverplaatsingen' indien mogelijk uit te stellen.

 

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zullen zaterdagnacht strooiacties uitvoeren. Maar die kunnen wellicht niet voorkomen dat het morgenvroeg moeizaam rijden wordt tijdens de sneeuwbuien.

Het AWV vraagt dan ook samen met de Federale Wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum om 's morgens niet meteen de weg op te gaan.

Wie wel op pad gaat, wordt gevraagd om zijn rijstijl aan te passen aan de omstandigheden, de snelheid te beperken en voldoende afstand te houden.

Van sneeuw tot aanvriezende regen

Het sneeuwen begint al 's nachts, zij het lichtjes en vooral in het zuiden. De minima liggen tussen -4 en -7 graden, dus het verse tapijt blijft moeiteloos liggen. In de loop van de ochtend kruipt de sneeuwzone verder over het land.

Het noorden van België wordt in de voormiddag mogelijk nog gespaard. 

Later op de dag wordt het minder koud in het zuiden van het land en vergroot het gevaar voor aanvriezende regen. De maxima schommelen dan in het zuiden rond het vriespunt, terwijl de temperaturen in het noordwesten van het land tussen de -3 en 0 graden blijven hangen. 

Koud winterweer

Van maandag tot donderdag blijft het koud winterweer, met soms wat lichte sneeuw. Overdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt, ‘s nachts wordt het tot min 7 graden in de Kempen.

Deel dit artikel