U bent hier

Zondagopeningen Heistse musea en water- en uitkijktoren

Heist op den Berg
17.02.2015 - 14.08u
Door: Herman Gezelle

Na een lange winter verlangen we met zijn allen toch wel naar de lente. Wie erop uit wil trekken, moet het niet steeds ver van huis gaan zoeken.  Vanaf 1 maart kan je in Heist weer elke zondagnamiddag van 14 tot 18 uur terecht in treinmuseum 'Schaalmodellenverzameling Pieter Nombluez' (Kerkplein 1), heemkundig en radiomuseum 'Die Swane' (Kerkplein 24) en in de water- en uitkijktoren (Kerkhofstraat).

Al deze bezienswaardigheden bevinden zich op wandelafstand van elkaar.

Het treinmuseum toont je een historische en didactische verzameling miniatuurtreinen, met de nadruk op de periode van de stoomtrein. Via de audiogidsen kom je er alles over te weten. In de nagebouwde treinwagon geniet je van een film over het belang van treinen.


Dit jaar openen ze op zondag 1 maart met een extraatje. Treinfanaat Jan Ghys plaatst dan een spoorbaan op de zolder waarover een stoomtreintje zal rijden.


Het heemkundig museum leert je alles over de leefwijze van onze grootouders en de regionale geschiedenis. Op de zolderverdieping vind je het radiomuseum met een prachtige collectie oude radio's en gadgetradio's.

De water- en uitkijktoren biedt je een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij helder weer zie je het Atomium, de boerentoren en de Limburgse mijnterrils.

Heemerf 'Kaasstrooimolen en Pandoerenhoeve' kan je heel het jaar door op zondag bezoeken.

Prijzen
- Treinmuseum en water- en uitkijktoren: 2 euro (+12 j), 1 euro (-12 j), gratis (-6 j)
- Heem- en radiomuseum en heemerf: gratis

Meer info
Dienst Toerisme, Postweg 6, 2220 Heist-op-den-Berg, 015 25 15 82, toerisme@heist-op-den-berg.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto