Zondag 4 juni wordt op het Albertkanaal in Viersel al de 32e keer de Viersel Diamond Race gehouden. De crème de la crème van het waterskiracing wereldje bevindt zich volgend weekend in Viersel.

Alle topskiërs uit België en Europa tekenen present op dit evenement. Behalve de Europeanen zullen ook enkele Australiërs van de partij zijn. Jack Harrison wil zijn overwinning van vorig jaar in de F1 mannen verlengen. Steven Van Gaveren, Robin Mariën, Roy de Weert en Buby Bertels moeten de Belgische eer hoog houden. Ook de Britten Jack Lynch en Harvey Robinson zijn outsiders.

In de F2 mannen wordt er uitgekeken naar de prestaties van Luke Harrison, vorig jaar winnaar bij de junioren. Daryll Tyndall en Jake Frame zullen hem het water aan de schenen leggen. Grobbendonkenaar Mike Muyshondt en Frederic De Wachter uit Olen zijn de Belgische favorieten.

Bij de ladies F1 is de Oostenrijkse Sabine Ortlieb favoriete. Alle ogen in de F2 zijn gericht op Gitte Van Gool uit Kasterlee die tot nu toe nog geen steek liet vallen in het Belgisch kampioenschap. Of wat kan Thanee Ennekens uit Nijlen?

De dames F1, F2 en F3 beginnen aan hun wedstrijd om 14.30u, de heren F1 en F2 starten om 16u. Alle info vind je bij Waterski Vlaanderen, www.waterski.be.