U bent hier

Zonnekijkdag op zondag in Herentals

Herentals
27.06.2016 - 20.14u
Door: Peter Caers

Op zondag 3 juli organiseert de Vereniging Voor Sterrenkunde een zonnekijkdag. Bij helder weer kan je dan op verschillende plaatsen in het Vlaamse land door sterrenkijkers naar de zon kijken.

Ook ASH-Polaris, de amateursterrenkundigen van Herentals, doen mee. Zondagmorgen zullen we op de zondagse markt staan, meer bepaald tussen 10 en 12 uur in de geburen van het ronde punt aan het Administratief Centrum. Vanaf 14 uur staan onze kijkers opgesteld op de Grote Markt.

De zon bekijken doen we uiteraard op een veilige manier, met behulp van de juiste filters. We kijken niet alleen met een gewone sterrenkijker, maar ook met een zgn. H-alfa-kijker waarmee je zelfs de zonnevlammen (als er zijn) kan zien aan de rand van de zon. Met een gewone kijker kan je vlekken op het zonsoppervlak zien. Zijn die groot genoeg dan kan je die ook waarnemen in de projectiedoos.

Uiteraard speelt het weer een belangrijke rol. Is het bewolkt, dan is er spijtig genoeg niets te zien. Geïnteresseerd ? Kom dan bij helder weer zeker eens langs. Voor meer info over ASH Polaris: http://www.ashpolaris.vvs.be Voor meer info over de zonnekijkdagen: http://www.zonnekijkdag.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto