U bent hier

Zonovergoten 4e Olivia Classic breekt met 440 sportievelingen alle records (2) - extra foto's

Herentals
15.06.2014 - 18.27u
Door: Herman Gezelle

De 4e editie van de  Olivia Classic is zondagvoormiddag een denderend succes geworden.  Maar liefst 440 sportievelingen reden vanuit de Fermerij 50 of 90 km doorheen de Kempen, of een familiefietstocht van 25 km in de omgeving van de Watervoort.  Hiermee werd een absoluut record gebroken.

Het Olivia Hendrickx Research Fund heeft een 2-ledig doel:

  1. De financiële ondersteuning van het medisch wetenschappelijk onderzoek inzake kanker in België, vooral vanuit de kinderoncologie, gericht op de ontwikkeling van nieuwe kankertherapieën zodat ook de allerkleinsten een kans krijgen. Onze steun gaat in eerste instantie volledig naar het onderzoek van Professor Dr. Stefaan Van Gool van de K.U.Leuven.
  2. De organisatie en de bevordering van de internationale samenwerking tussen de diverse onderzoekers op dit terrein. Daarbij bieden wij hen een platform voor persoonlijke ontmoetingen, werkvergaderingen en symposia. Het Olivia Hendrickx Research Fund draagt op deze manier tevens bij tot de internationale uitstraling van het Belgisch wetenschappelijk onderzoek.

Via de ingezamelde fondsen werkt het Olivia Hendrickx Research Fund in de eerste plaats mee aan de verfijning van het basiskankeronderzoek, de ontwikkeling van het tumorvaccin en de financiële bijstand aan patiënten. In dit kader werd het Centrum voor Celtherapie en Weefselbank in Leuven opgestart. In juni 2010 werd binnen de Cel en Weefselbank van UZ Leuven het GMP laboratorium voor tumorvaccinatie opgericht en officieel in gebruik genomen.Dit celtherapeutisch laboratorium op Europees niveau werd mede gefinancierd door het Olivia Hendrickx Research Fund.  Foto's Guy Verellen / Nnieuws.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto