Zondag werd op en rond het dorpsplein in Noorderwijk voor de 5e en voorlopig laatste keer de Clásica Egaña georganiseerd. Deze organisatie kwam er als eerbetoon na het overlijden van Alberto Egaña, de graag geziene Noorderwijkse kinesitherapeut. Meer dan 850 deelnemers kwamen onder een stralende zon het goede doel steunen.

‘Berto’ verloor in 2010 de strijd tegen kanker nadat hij van heel dichtbij geconfronteerd werd met het verlies van familie en geliefden door dezelfde ziekte. De vzwBerto, die de Clasia organiseert, werd opgericht met als doel kankerpatiënten te helpen en kankeronderzoek te steunen. De voorbije vier edities brachten al meer dan 50.000 euro op.

“In 2013 trokken we in totaal 1.000 deelnemers”, aldus de inrichters. “Daarmee zitten we zowat aan het plafond. We beslisten van deze vijfde editie de laatste onder deze vorm te maken. We willen het een familiaal event houden.  Misschien komen we volgend jaar met iets anders op de proppen of slaan we een keer over. We zullen in elk geval de strijd tegen kanker blijven steunen."  Foto's Hansa Donna / Nnieuws.