Op 1 mei vieren alle socialisten feest. De Kempense 1meihappening ging dit jaar door in Herentals met een zonovergoten optocht door de centrumstraten van de Keizerstad gevolgd door speechen op de Grote Markt van Jan Bertels (Vlaams volksvertegenwoordiger), Iris Baetens (ABVV) en Hannes Anaf (schepen in Turnhout).

Daarna volgde nog een volksfeest met optredens.

'Ook de Kempen verdient zekerheid'

'Het is een fantastische 1 mei : goede stoet met veel ambiance', reageert Jan Bertels, Vlaams parlementslid.  'Herentals geniet, veel voorbijgangers die halt houden.

Ook de Kempen verdient zekerheid. Zekerheid voor pensioen, op volwaardig loon bij je job, op de nodige zorg.  Ik heb al vaak de twee extra pijnpunten aangehaald voor de Kempen: het openbaar vervoer : ze schaffen het eerst af in de Kempen, en ze investeren het laatst in de Kempen.

Zorg, en geestelijke gezondheidszorg: Kempen is al lang een achtergesteld gebied.  De kloof is tijdens deze regeringen nog vergroot. We krijgen per inwoner nu al bijna 4 euro minder in Kempen, dan gemiddelde in Vlaanderen. Je ziet het effect: 455 dagen wachten op hulp. Schandalig.

Ook op deze terreinen zullen de sossen voor verbetering en zekerheid moeten zorgen. Kortom, de sossen zijn nodig, zeker ook in Kempen.  De andere partijen vergeten de Kempen keer op keer, behalve om dienstverlening af te bouwen', besluit Jan Bertels.