Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zonovergoten Olivia Classic breekt alle records : 825 sportievelingen fietsen of wandelen voor goede doel

Olivia Classic
URL

De 12e editie van de zeer populaire Olivia Classic is opnieuw een denderend succes geworden.  Zo'n 825 sportievelingen kwamen vanmorgen fietsen of wandelen voor het Olivia Fund met vertrek aan De Kapel, Wolstraat Herentals.  Een stralende zon stond garant voor een sportief feest.

Onder begeleiding van de motards van politie Neteland, het Rode Kruis en andere hulpdiensten reden de deelnemers een begeleide fietstocht van 90km. Ook kon je deelnemen aan een fietstocht van 50km of een wandel-/looptocht van 5 of 10km.

Tal van BV's, BN's (Bekende Netelanders) en BH's (Bekende Herentalsenaren) kwamen vanmorgen aan de start.

'De afstand vanmorgen verliep vlot met een temperatuur die nog aangenaam  was om te fietsen, vergeleken met de afgelopen snikhete dagen', weet een zeer tevreden Eddy Hendrickx. 'Tegen de middag begon de zware zon sterker te worden.  Maar geen probleem, onze Olivia-sympathisanten zijn allemaal karaktermensen pur sang.'

Het Olivia Fund ondersteunt 15 onderzoekers verspreid over de universitaire ziekenhuizen in ons land

In totaal steunen we met de opbrengst van onze acties een team van 15 onderzoekers, verspreid over de universitaire ziekenhuizen (UZ) van Leuven, Gent en Antwerpen.  Reken maar op een 4-tal onderzoeksteams per ziekenhuis. Ook viroloog Marc Van Ranst zit vb. in een van de teams.

Toch nog even een speciale pluim en dank voor de tomeloze inzet van ons tof Olivia Classic-team en de 100-en deelnemers, onze krachtige sponsors en sympathisanten', vervolgt een zeer gelukkige Eddy Hendrickx.

'Voor volgende editie 2024 in juni is het vertrek en aankomst opnieuw aan De Kapel.  Tot volgend jaar allemaal!'   Beelden Johan Temmerman NNieuws/ red. Guy Verellen.

Wolstraat , Herentals, België

Olivia Classic

Deel dit artikel