Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zoon Bobbejaan Schoepen krijgt groen licht voor ontwikkelen van recreatiepark rond luchtvaart aan luchthaven Deurne : opening gepland in 2034

Jack Schoepen

Jack Schoepen, zoon van wijlen Bobbejaan Schoepen, heeft van de Vlaamse regering groen licht gekregen voor het ontwikkelen van een recreatiepark rond luchtvaart en wetenschap naast de luchthaven van Deurne.

Het park zal Captain Jack heten. Als alle vergunningen in orde komen, start de bouw in de loop van volgend jaar.   Minister Lydia Peeters (Open Vld) heeft in naam van de Vlaamse Regering haar handtekening geplaatst onder de toekenning van het opstalrecht aan Captain Jack voor de ontwikkeling van de recreatiezone aan de Luchthaven van Deurne-Antwerpen.

In 2034 zou het hele project ten vroegste klaar moeten zijn.

Voor de realisatie van Captain Jack®, verzamelde Jack Schoepen een team experten rond zich met ruim 200 jaar ervaring in pretparken en theater, in communicatie, marketing en sales. Hij werkt nauw samen met ontwerpers en technologiespecialisten. In zijn team vind je ook expertise in cultuur, wetenschap en sportaccomodaties.

De crew van Captain Jack® werkt(e) bij wereldvermaarde bedrijven als de Efteling, Disneyland Parijs & Disney Studio’s, Cirque du Soleil, Endemol Live Entertainment, VRT, VTM, de Olympische Spelen 2020, Jacques Brel Foundation, Madame Tussauds Group, Technopolis, Center Parcs Europe, Universe, Le Vaisseau, Six Flags, Europa Park, Sea Life Center, Phantasialand, Ferrari World, Walibi en LegoLand.

In het themapark leven kinderen zich uit in de carrousels en de bewegende brandblussers, ze ontdekken een zeppelin, leren een vliegtuig besturen in een vluchtsimulator en ze klimmen in de controletoren.

De bezoekers spelen de hoofdrol in de luchthaven van hun dromen. Al ravottend door het park krijgen ze inzicht in de technieken uit de luchtvaart en onbewust steken ze iets op over de luchtvaartgeschiedenis.

Naast de attracties staan interactieve opstellingen die illustreren welk wetenschappelijk fenomeen of welke technologische toepassing gebruikt wordt in de attractie. Zo staat naast de zeppelin een luchtballon die de bezoekers zelf laten opstijgen door de lucht eronder op te warmen.

De experimenten en attracties zijn opgebouwd volgens de evolutie van de luchtvaart: van de eerste pogingen om te vliegen en de eerste vliegeniers tot de nieuwste vliegtuigen op zonnepanelen. Onderweg vertellen interactieve opstellingen over de vliegende toestellen die Leonardo da Vinci schetste, over de gebroeders Wright en Montgolfier, de pioniersvluchten van Amelia Earhart en over andere hoogtepunten en helden van de luchtvaart.

Vanuit het restaurant heb je een goed overzicht en zie je de kinderen spelen. Alle gerechten zijn vers bereid met lokale, biologische en gezonde ingrediënten. Bij Captain Jack eet en drink je smakelijk en duurzaam.'

Luchthavenlei , Antwerpen, België

Jack Schoepen

Deel dit artikel