U bent hier

Zoon Jan Snoeys (45) volgt CD&V-boegbeeld Mia op

Herentals
28.01.2019 - 00.22u
Door: Herman Gezelle

Feest bij de lokale CD&V-afdeling. Maandagavond nam een bomvolle Lakenhal afscheid van CD&V-voorzitster en -boegbeeld Mia Snoeys-Hermans. Het was haar laatste nieuwjaarsreceptie als 'leidster van de lokale CD&V'. Haar zoon Jan Snoeys (45) werd unaniem als nieuwbakken voorzitter verkozen.

Mia Snoeys-Hermans kan bij de CD&V een schitterend palmares voorleggen. Ze bracht haar partij vanuit de oppositie naar de meerderheid om bij de recente onderhandelingen voor Mien Van Olmen de burgemeesterssjerp binnen te halen. 

Jan Snoeys is Job Finance Manager bij Groep Heylen, momenteel bezig met implementatie ERP en consolidatie software. Vader van 4 dochters. Echtgenoot van leerkracht Lieve Peeters (kOsh). Jan is actief bij Theaterspektakel.

Met Polien Willems en Rita Van den Bulck heeft de partij ook een nieuwe jongeren- en seniorenvoorzitter.

Ambitie

'M'n grootste ambitie is om als partij te groeien vanuit de waardering van de Herentalsenaar voor een participatief en positief beleid', zegt een blije Jan Snoeys.

'De toekomst van onze mooie stad'

'Wat Als...? was een slogan in onze partijpropaganda bij de recente gemeenteraadsverkiezingen', vervolgt Snoeys. 'Het was niet alleen een vraag die ik mezelf meermaals stelde, maar met die slogan trok CD&V Herentals ook vol vertrouwen naar de kiezer.

Niet met de bedoeling om de mensen te overtuigen om te kiezen voor de gekste ideeën, maar wel om iedereen aan te moedigen met ons mee te denken over de toekomst van onze mooie stad.

Samen dromen van, denken over en werken aan de toekomst, op een positieve manier. De Herentalsenaar die volop participeert in de visie over Herentals en een politiek engagement om naar die toegevoegde waarde te luisteren, dat zal voor CD&V Herentals niet een slogan uit het verleden zijn, maar vooral een engagement naar morgen.

Met het kader van wat als, willen we dan ook verder en breder gaan. Als partij hebben we ervoor gekozen om ook onze interne werking daar aan te passen. CD&V Herentals zal er dan ook naar streven om met een zo breed mogelijke basis oplossingen te zoeken en haar visie over Herentals verder bij te sturen.

Een tweede kernwoord tijdens onze campagne was #Wij. CD&V is een inclusieve partij, wij sluiten per definitie niet uit, wij omarmen. Het is voor mij als kersvers voorzitter van CD&V Herentals (klinkt nog raar) dan ook duidelijk dat een van de hoofdtaken van het nieuwe bestuur zal zijn om onze mandatarissen en leden dichter bij elkaar en dichter bij de mensen te brengen.

Want voor onze partij is het duidelijk, #Wij betekent niet CD&V alleen, maar heel Herentals en alleen samen zullen we de oplossingen van de toekomst kunnen bedenken en uitvoeren.

'Open, eerlijk en toegankelijk'

'Maar wat baten mooie ideeën en structuren, als je ze niet communiceert? Ook communicatie zal dan ook een pijler zijn die we binnen onze afdeling verder moeten uitwerken.

Open, eerlijk en toegankelijk. Want burgerparticipatie eindigt niet bij het aanleveren van ideeën. Echte burgerparticipatie vraagt ook feedback en uiteindelijk ook actie en inzet van alle participanten'

'Is dit leiderschap een radicale ommezwaai?

'Voor mij in elk geval niet', besluit de nieuwe voorzitter. 'Ik had nooit m'n kandidatuur gesteld als de fantastische groep partijleden, onder leiding van het huidige bestuur, de zaadjes al niet had geplant.

En ik voel me dan ook gesterkt door een enthousiaste ploeg om verder te werken aan de toekomst en hoop van iedereen hetzelfde engagement te mogen ontvangen als tijdens de afgelopen jaren.'

Gastspreker bij deze historische CD&V-avond was Mariame Keita VN-jongerenvertegenwoordiger voor duurzame ontwikkeling bij de Vlaamse Jeugdraad.  De afscheidnemende mandatarissen kregen nog een fijne attentie van de voorzitter. (GV)

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.
Meer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Vanaf donderdag onderhoudswerken op ring Lier (R16)

Kempen regio | Lier regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.14u

Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel

 Fietser uit Turnhout spuwt 11 keer naar politie: 12 maanden cel
Kempen regio | Turnhout regio 27.06.2022 - 14.40u

Kandidaat voor een sociale woning? Dan moet je straks je bankrekeningen laten zien

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.06.2022 - 07.21u

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023

Bruce Springsteen and The E Street Band op TW/Classic 2023
Internationaal | Nationaal 26.06.2022 - 23.00u

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen

Lions Club Mol-Geel: €50.000 voor goede doelen
Geel | Internationaal | Kempen regio | Mol 26.06.2022 - 17.18u

JustConsult: eerste gerechtelijke strafdossiers online raadpleegbaar

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.06.2022 - 12.19u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto