Vanavond reikte ZORG Magazine de jaarlijkse 10 awards voor de zorgsector uit. Zorgorganisaties die het afgelopen jaar het beste van zichzelf hebben gegeven, werden in de bloemetjes gezet tijdens een show in de Bijloke in Gent.

Zorgvoorziening Het GielsBos mocht een ereplaats in de wacht slepen in de categorie 'Beste intern project van het jaar' voor haar inclusieve café De Stroom.

Deze award wordt uitgereikt aan een project in de zorgsector dat is gegroeid op de werkvloer en zorgde voor een verbetering of verandering van een bestaande situatie.

'Ons team Open Aanbod droomde reeds lang van een plek op het domein in Gierle waar bezoekers en bewoners op permanente basis iets kunnen gaan drinken, want daar was nood aan', zegt een fiere Pol Vanden Weygaert, algemeen directeur Gielsbos.

'Zo ontstond bij hen het idee voor het bouwen van een echt inclusief café, waar iedereen welkom is én waar bewoners meehelpen in de bediening.

Met ons inclusieve café De Stroom creëren we een mooie meerwaarde voor mensen met een beperking en bouwen we aan een inclusieve samenleving. Onze bewoners kunnen nieuwe gezichten ontmoeten en de klanten kunnen onze werking leren kennen terwijl ze gezellig vertoeven in het café.

Dit project werd volledig gerealiseerd dankzij giften. De bouw is klaar, het café is gezellig ingericht, het terras werd aangelegd. Binnenkort maken we het plaatje compleet met de aanleg van een belevingstuin die aansluit op het café.

De jury, die bestaat uit leden die professioneel actief zijn binnen de zorgsector, beoordeelde de 17 ingediende dossiers op basis van criteria als originaliteit, innovatieve aanpak, engagement, betrokkenheid en praktijkgerichtheid.

Het managementteam is fier op Het GielsBos, de cliënten en hun familie, de medewerkers en vrijwilligers. Na een mooie ereplaats in de categorie '(Andere) Zorgorganisatie van het jaar 2021', verdienden we ook dit jaar een podiumplaats.

Deze ereplaats is een bijzonder mooie erkenning voor de buitengewone inzet van iedereen die bij De Stroom betrokken is.

Officiële opening café De Stroom tijdens de Dag van de Zorg

Op zondag 15 mei neemt Het GielsBos van 10 tot 17u deel aan de Dag van de Zorg. Iedereen is van harte welkom op ons domein in Gierle voor een unieke blik voor én achter de schermen. Die dag openen we De Stroom officieel voor het grote publiek!

Het GielsBos is een zorgvoorziening in het hartje van de Kempen waar kinderen en volwassenen met een beperking zich veilig en geborgen voelen. Ze vinden er een thuis waar zij hun eigen leven kunnen uitbouwen en hun dromen mogen najagen.

Daarbij krijgen ze professionele ondersteuning van ervaren medewerkers. Onze cliënten, hun leefomgeving en hun levenskwaliteit komen bij ons op de eerste plaats.

Het GielsBos, Vosselaarseweg 1, Gierle
www.hetgielsbos.be