U bent hier

Zorginspectie geeft verwittiging aan AZ Herentals spoeddienst : 'Patiënten nooit in gevaar'

Herentals
23.11.2018 - 01.12u
Door: Herman Gezelle

De Vlaamse Zorginspectie trof bij een onaangekondigde controle in het AZ Herentals enkele kleine tekortkomingen aan op de spoeddienst. Die hebben vooral te maken met de inzet van spoedartsen op andere afdelingen.

'We lossen dit op door ons interne reglement te herbekijken', zegt Rudy Van Ballaer, algemeen directeur van het AZ (foto). 'De werking van de intensieve zorgeenheid, de spoedgevallendienst, het operatiekwartier en de internistische en chirurgische verpleegafdelingen werden onder de loep genomen'.

Het verslag geeft het AZ Herentals uitstekende scores voor het overgrote deel van de dienstenwerking, hygiëne van het personeel en de afhandeling van de patiëntendossiers.

Maar bij de gespecialiseerde spoedgevallen en de MUG-dienst stelde de Zorginspectie een aantal problemen vast.

Die zijn ernstig genoeg om een zogenaamd 'rood knipperlicht' te krijgen, waardoor het ziekenhuis zich na 3 maanden aan een nieuwe inspectie mag verwachten.

Permanentie verbeteren

De problemen hebben vooral te maken met de organisatie van de permanentie. Overdag zijn er 2 gekwalificeerde spoedartsen aanwezig, 's nachts is dat er één. In principe mogen die artsen tijdens hun permanentie op de spoeddienst tegelijk geen permanentie hebben op de dienst Inwendige Zorg of Anesthesie.

Dat mag ook niet wanneer de spoedarts moet vertrekken met de MUG, tenzij er een andere arts binnen het kwartier kan invallen. (pp-rvb) foto's Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto