U bent hier

Zorgtoren blijft zorgenkind voor Geelse buurt Klein Veldekensstraat

Geel
23.08.2016 - 06.48u
Door: Peter Caers

De buurtbewoners van de Klein Veldekensstraat en Groenhuis in Geel blijven gekant tegen de nieuwe plannen van Astor en MPI Oosterlo. Die willen in de buurt een innovatief zorgcentrum bouwen met 164 wooneenheden voor zorgflats, groeps- en tuinwoningen. Er komen ook 30 verblijfplaatsen voor mensen met een beperking.

Toren blijft te hoog

In de nieuwe bouwplannen is de toren verlaagd van 14 naar 11 verdiepingen. De buurtbewoners vinden ook dat toch nog te hoog. Positief vinden ze dan de 30 verblijfplaatsen voor mensen met een beperking. Die worden voorzien in een gebouw met één bouwlaag.

Het nieuwe bouwproject vult gans de zorgsite in. De buurtbewoners willen de plannen van nabij bestuderen vooraleer een mening te geven. Ook nu vinden ze wel dat er te weinig met de mobiliteit is rekening gehouden.

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto