Vandaag kregen 100 zorgverleners van Geel, Laakdal en Meerhout een eerste dosis van het coronavaccin toegediend in vaccinatiecentrum De Waai. Voor het vaccinatiecentrum waren dit de allereerste bezoekers.

Volgende week woensdag komen er 200 zorgverleners langs voor een spuitje.

100 zorgverleners van Geel, Laakdal en Meerhout bezochten deze ochtend en middag vaccinatiecentrum De Waai voor een coronaspuitje. Hiermee zijn de eerste vaccins in De Waai officieel gezet.

'De levering van de coronavaccins verloopt trager dan verwacht', zegt Eddy Laeremans, programmamanager voor de vaccinatiecentra De Waai en De Zoerla.

'We hopen dat de verdere levering van de vaccins geen roet in het eten gooit, zodat we in de loop van maart kunnen starten met de 65-plussers en we binnen enkele maanden ons gewone leven terug kunnen heropstarten.'

Goede start

Het vaccinatiecentrum in Geel heeft een poule van 800 medewerkers en vrijwilligers ter beschikking. Zij krijgen de nodige opleiding voor ze effectief aan de slag gaan.

Vandaag was er een twintigtal medewerkers aan het werk in het vaccinatiecentrum.

Twee centrumverantwoordelijken keken toe op een goed verloop van het vaccinatieproces. Het enthousiasme is groot om eindelijk van start te kunnen gaan met de vaccinatiecampagne.

Zorgverlener Nadia kreeg als allereerste een vaccin toegediend in De Waai. 'Het is erg belangrijk dat we eindelijk een spuitje krijgen', zei ze.

Tweede vaccinatiedag op woensdag

Woensdag 24 februari komen opnieuw 200 zorgverleners langs voor een coronavaccin. Dan werken de medewerkers van het vaccinatiecentrum op twee vaccinatielijnen.

Vandaag was er slechts één vaccinatielijn nodig. Volgende week verwachten we een levering van 200 vaccins voor de volgende bezoekers tijdens de eerste week van maart.