Na een spannende wedstrijd hebben de Rode Duivels Zuid-Korea met 0-1 verslagen. Jan Vertonghen scoorde 12' voor tijd het winnende doelpunt.  Man van de match is zeker Thibaut Courtois die toch enkele Koreaanse open kansen neutraliseerde.  De Kempen keek massaal in openlucht.  Ook op de Grote Markt in Herentals was het voor de 3e keer vollen bak én ambiance.
 
Het ongevaarlijke controlevoetbal van de Duivels speelde in de kaart van Zuid-Korea. Mertens besloot een huizenhoge kans net voor de kleine rechthoek in dezelfde grootorde in de tribunes.

Defour liet zich net voor de rust van zijn kleinste kant zien door op een totaal ongevaarlijke plaats in het veld op een Koreaans scheenbeen te trappen.   De middenvelder erkende zijn fout en gaf zijn tegenstander sportief een hand, maar vond geen genade bij de scheids: rood en België met zijn tienen verder.

Vertonghen verlost België van de ellende

Het spel van de Belgen bleef ook in de tweede periode in hetzelfde bedje ziek. Het tempoloze gebrei had de Duivels bij de rust al afkeurend boegeroep gekost van de supporters en ze trokken die lijn vrolijk door. Een mooi schot van Mertens iets voor het uur leidde niet tot tot de verhoopte opflakkering.

Aan de overkant zeilde een Koreaanse flankcross een minuut later zelfs onbedoeld op de lat. De klad zat er nu helemaal in.  Met Chadli en Origi kwam er vers bloed in het Belgische tiental, wat nog loonde ook.

In de 77e minuut waagde Origi zijn kans van ver. De Koreaanse goalie pareerde de trap, maar de opgerukte aanvoerder Vertonghen kon in de rebound eindelijk de duivels verdrijven.  

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.

Eindstand Groep H

1. België 3-9 (4-1)
2. Algerije 3-4 (6-5)
3. Rusland 3-3 (2-3)
4. Zuid-Korea 3-1 (3-6).

Rode Duivels in 1/8 finales : dinsdag 1/7 om 22u België vs. USA op de Grote Markt Herentals met om 19u de opwarming met optreden van ROADHOUSE.

De 1/8 finales speelschema:

- Brazilië-Chili, zaterdag 18u

- Colombia-Uruguay: zaterdag 22u

- Nederland-Mexico: zondag 18u

- Costa Rica-Griekenland: zondag 22u

- Frankrijk-Nigeria: maandag 18u

- Duitsland-Algerije: maandag 22u

- Argentinië-Zwitserland, dinsdag 18u

- België-USA, dinsdag 22u

Foto's : door een technisch probleem aan de website komen de foto's even niet online.  Onze excuses.  Intracto werkt aan het probleem.