De Zuid-Koreaanse violiste Lim Ji Young heeft de Koningin Elisabethwedstrijd gewonnen. Dat heeft de jury even over middernacht bekendgemaakt. De Oekraïner Oleksii Semenenko eindigt tweede. Plaats drie is voor de Amerikaan William Hagen. Bij de aankondiging van de winnaar was er een pijnlijk misverstand.

De keuze van de winnaar viel (verrassend) op de Zuid-Koreaanse violiste Lim Ji Young. Zij speelde vanavond nog haar finaleconcert. Naast het verplichte werk "...aussi peu que les nuages..." van Michael Jarrell koos ze voor het Concerto in D op. 77 van Johannes Brahms. Daarmee wist ze de jury duidelijk te bekoren.

De aankondiging van de winnaar was tegelijk goed voor een pijnlijk moment. Juryvoorzitter Arie Van Lysebeth sprak de naam van Lim Ji Young niet helemaal duidelijk uit, waardoor die andere (eveneens Zuid-Koreaanse) finaliste Lee Ji Yoon even dacht dat zij de winnaar was. Die laatste stormde vol vreugde het podium op, maar moest even later weer afdruipen toen de vergissing duidelijk werd. (vrt)