Voor de vierde keer organiseert de gemeente Westerlo met de Wereldraad de actie Zuiderse Zoenen. Dit jaar staan niet minder dan veertig activiteiten op de agenda. Horecazaken, supermarkten, tientallen verenigingen, allen zetten ze zich in om internationale solidariteit twee maanden in de spotlights te zetten. De gemeente Westerlo focust dit jaar op het thema verzoening.

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Kelly Verboven weet: 'Nu we 100 jaar Groote Oorlog 'vieren', is het goed ook eens na te denken bij alle conflicten wereldwijd. Onze partners in de vredesgemeenschap in Colombia werken voortdurend aan vrede ondanks dagelijkse schendingen van de mensenrechten door de guerrilla, militairen en paramilitairen. Dankzij ons bondgenootschap met hen steunt Westerlo vredesopbouw bij de lokale boeren. In november komen twee Colombianen toelichten welk verschil Westerlo in Colombia heeft kunnen maken.

Daar mogen we trots op zijn. Met deze focus vonden we het gepast om de Colombiaanse muziekgroep COLOMBIA TROPICAL uit te nodigen op ons startfeest. Stevige latino ritmes voor een stevige start van een nu al succesvolle editie.'

Iedereen is welkom op zondag 28 september van 12 tot 14 uur in de Biehal, Sint-Michielsstraat 8 in Oevel. Toegang is gratis. Ontbijten kost 13 euro. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen 8 euro. Schrijf best als de bliksem in bij de wereldwinkel: westerlo@oww.be of 014 54 50 12. Het slotfeest vindt plaats exact twee maanden later in de Zoerla op vrijdag 28 november 2014.