U bent hier

Zuivelgigant FrieslandCampina schrapt 1.000 banen in ons land, Nederland en Duitsland

Internationaal | Vlaanderen
10.11.2020 - 10.19u
Door: Lex Verellen

Zuivelbedrijf FrieslandCampina wil 1.000 jobs schrappen. Die ontslagen zouden grotendeels in Nederland, België en Duitsland vallen. Campina heeft in België afdelingen in Aalter, Bornem en Destelbergen.

Het Nederlandse zuivelconcern FrieslandCampina wil kosten besparen en is daarom van plan tegen eind 2021 ongeveer 1.000 arbeidsplaatsen te schrappen, grotendeels in Nederland, België en Duitsland.

De zuivelreus doet dat onder druk van de gevolgen van de coronapandemie, klinkt het vandaag in een persbericht. De winstmarges in Nederland, België en Duitsland staan onder druk.

Momenteel werken er net geen 11.000 mensen voor FrieslandCampina, waarvan 8.000 in Nederland en ongeveer 1.300 in België. Hoe groot de impact zal zijn in ons land, is nog niet duidelijk.

Waar mogelijk zal het banenverlies worden opgevangen door natuurlijk verloop, herplaatsing en het niet invullen van vacatures. Gedwongen ontslagen kunnen niet worden uitgesloten, aldus de groep. Waar precies de banen zullen verdwijnen, is nog niet bekendgemaakt. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto