U bent hier

Zusters van de Voorzienigheid nemen zaterdag afscheid van Herentals

Herentals
24.09.2015 - 13.16u
Door: Peter Caers

Na precies 111 jaar aanwezigheid in Herentals nemen de zusters van de Voorzienigheid afscheid van Herentals. Zuster Paula en zuster Maria worden op zaterdag 26 september uitgezwaaid met een eucharistieviering.

De zusters startten destijds in de Burchtstraat met een weeshuis. Na de Tweede Wereldoorlog bouwden de zusters in de Wolstraat het onderwijs uit. Deze scholengemeenschap werd opgenomen in het kOsh en opgeslorpt in de reorganisatie van deze scholengemeenschap.

Naast het onderwijs stond zuster Maria mee aan de wieg van buurthuis De Dorpel. Zuster Paula bouwde mee de werking van het buurthuis Diependaal uit.

Na de viering van zaterdag 26 september trekken de zusters naar hun gemeenschap in Diest.

De plechtige eucharistieviering waarop zuster Maria en zuster Paula uitgezwaaid worden is op zaterdag 26 september om 14.30u in de Sint-Waldetrudiskerk in Herentals.

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto