Eisden is al veroordeeld tot de Play downs, enkel het duel met Moeskroen telt daar nog, wie wordt laatste? 'Geen wedstrijd die tot de verbeelding sprak, dat was wel het geval bij de Real beloften die een 5 – 2 achterstand nog konden omkeren tot 5 – 5 om dan in de laatste 30 seconden nog 2 doelpunten te slikken', zegt Eddy Lambaerts.

'Maar twee van onze erg jonge U21 ploeg mochten van coach Heremans minuten opdoen bij de eerste ploeg. Eerste doelman Morad Talhaoui stond zijn plaats af aan onze beloften doelman Kevin Hendrickx en El Ghaadaoui liet verstek gaan wegens familiale omstandigheden zodat ook Kobe Vrancken kon proeven van het grotere werk (ook een talent boy).

Ook de thuisploeg stond niet op zijn sterkst, hier wordt reeds gewerkt naar de Play downs, een zware eindronde met acht clubs (de 2 laatsten uit 1e en zes uit 2e) waarvan slechts de 2e besten volgend seizoen in 1e spelen.

De wedstrijd startte furieus met 3 doelpunten binnen de 90 seconden. Real scoorde de 0 - 1 door Mo El Fashi na sterk voorbereidend werk van Charraoui. Direct echter de 1 - 1 na centraal balverlies en Eisden op gelijke hoogte.

Opnieuw was er een sterke Soufian Charraoui die Bilal Bouri de 1 - 2 liet scoren, ook de jongste Bouri mocht veel spelen, ook hij is een topper in wording. De eerste helft werd gekenmerkt door rustig balbezit voor de Elmos troepen. Een glansprestatie van de lokale doelman Ventrone zorgde er evenwel voor dat de stand bij de rust dezelfde bleef.

Real moest opletten voor snedige tegenaanvallen die meestal tot stand kwamen door slordigheden in de opbouw waar onze spelers zich aan bezondigden. Een ruststand 1 – 2, dit was niet hetzelfde Noorderwijk dat vorige week Antwerpen deed zweten.

Tweede helft: zelfde spelbeeld met veel balbezit voor Real Noorderwijk maar de Eisden keeper zette zijn begenadigde prestatie verder. In minuut 24 kwam Eisden-Dorp gelijk na een goed genomen vrije trap en drie minuten later stond er zelfs de 3 - 2 op het bord na een knap uitgespeelde aanval.

Eén minuut later draaide Ali Bouri goed van zijn man weg en kon van kortbij de bordjes weer in evenwicht brengen (3 – 3). Seconden later foutje achterin bij Noorderwijk en de thuisploeg profiteerde om voor de 2e keer op voorsprong te komen. Niet voor lang want met een krijger als Soufian Charraoui in de rangen, hij scoorde vanuit een scherpe hoek de gelijkmaker (4 – 4).

De meer dan verdiende voorsprong voor Real kwam in de 35 minuut tot stand, libero Abdelhakim Sababti met een ver schot in de kruising. Dankzij dit prachtig doelpunt van onze internationaal werd het 4 - 5.

In de laatste minuut van de wedstrijd bracht Ali Bouri de verlossende goal na een mooie individuele actie, de 4 – 6 eindstand op het bord. Volgende week komen de profs uit Halle-Gooik naar De Mixx. En die zijn gekrenkt want verloren vrijdag verassend in eigen huis van leider Charleroi.

Ook zij komen nog langs. Er valt nog veel Futsal talent te bewonderen de volgende weken in onze Mixx. Supporters op post, de extra tribunes zijn al besteld.