De Elmos boys moesten voor hun laatste wedstrijd van het jaar naar Maasmechelen.

'In Corona tijd wil dat zeggen, geen publiek in de zaal, mondmasker en afstand. Eisden is best wel een sympathieke ploeg, tevreden met een plaats in de eerste afdeling van het Futsal maar voorlopig niet meer dan dat, de organisatie in de sporthal is nog geen 1e klasse niveau', zegt Eddy Lambaerts, erevoorzitter Real.

Na een verrassend goede start waren de Limburgers teruggevallen naar de negende plaats, zes punten achter Real die met een overwinning in deze inhaalmatch 2021 konden afsluiten op de vierde plaats, op het schema dus.

Eisden mistte behoorlijk wat spelers door kwetsuren, de Herentalsenaren daarentegen waren op Hitou na volledig. De bezoekers namen ook de beste start en Bilal Bouri zette zijn team na 2 minuten op 0 – 1. Rustig meesterschap met kansen genoeg, echter geen doelpunten.

Tot Ait Salah uit het niets Eisden in de achtste minuut en tegen zijn ex-team de bordjes gelijk zette 1 – 1. Verre trap van Qoli op Vrancken en die wordt onderuit gehaald, niet voor het laatst doet de scheidsrechter of zijn neus bloedt. Het is nu al Real wat de klok slaat, kansen te over, maar het duurt tot in minuut 12, Chadli rukt zich knap los van zijn tegenstrever en 1 – 2.

Minuutje later, Talhaoui, tegenaanval via Chadli en het is El Fashi die voor de knappe 1 – 3 zorgt. En nog is het niet gedaan, ouderwetse El Attabi goal, links, rechts draaien en in het hoekje, 1 – 4 net voor de rust.

Alles onder controle, de punten klaar om mee naar Herentals te nemen. De bezoekers krijgen nog een tienmetertrap maar missen en op slag van rust wordt de jongste Bouri onderuit gehaald binnen het strafschopgebied, duidelijke penalty, schwalbe zegt de ref en gele kaart erbovenop, ongelooflijk.

De eerste minuut na de rust krijgt diezelfde speler zijn tweede gele kaart, nu wel terecht, twee keer geel is rood, dank u scheids. Eisden buit de man meer situatie knap uit en daar is alweer die dekselse Khalid Ait Salah voor de 2 – 4. Nog steeds geen man overboord want in de 23e scoort El Attabi zijn tweede van de avond en 2 – 5.

De kansen volgen elkaar in snel tempo op, Dahmani, Bouri, Qoli, El Fashi, telkens staat daar echter een uitstekende thuisdoelman in de weg, Dries Lahaoui, nog steeds een topper en houdt zijn team in de match. Aan de overzijde is het op één minuut wel twee keer prijs.

Tulleneers zorgt voor de 3 – 5 en ook de 4 – 5 met een tienmetertrap uit het niets, de scheidsrechter geeft Eisden twee fouten mee met een tienmeter als gevolg nadat hij eerst liet verder spelen, de reglementen aan digelen, doelman Talhaoui kan het eerste schot nog stoppen, de tweede is er teveel aan.

Nog zeven minuten te spelen, verre trap El Fashi, duidelijk handspel van de Eisden verdediger, niks aan de hand zegt de scheids, alweer. Drie minuten voor tijd zet Morganti de thuisploeg op gelijke hoogte na dom balverlies bij Real, vijf - vijf, het zal toch niet waar zijn zeker.

Met zijn allen in de aanval, de kansen komen van overal, vijf, zes, zeven, elke dertig seconden wel één. Maar thuisdoelman Lahaoui is echt wel in zijn dagje en kan alles uit zijn kooi houden.

En als ze dan naast het veld de fouten opstapelen, de man aan de klok laat ze gewoon doorlopen als de bal buiten is, de scheidsrechter ziet het, zijn assistent ook, reactie, gele kaarten voor Quali en zelfs twee voor Ali Bouri zijn het gevolg. Herentals heeft het puntenverlies in eerste instantie aan zichzelf te danken, kansen genoeg, te laks verdedigt en continue de match in handen.

Echter het amateurisme naast het veld, geen kennis van de COVID regels zorgen voor onnodige frustraties, een 1e scheidsrechter die graag zelf in de picture stond. Negen gele kaarten en twee rode in een faire wedstrijd.

Echt waar, geen enkele vuile overtreding, de spelers van beide ploegen gedroegen zich wel op 1e klasse niveau. De grote baas van de scheidsrechters was een aandachtige toeschouwer, hij heeft nog veel werk te doen. Op 7 januari speelt Real thuis voor de beker (1/8 finale) tegen Proost Lierse. Hopelijk zijn er dan weer toeschouwers toegelaten.'