Real Noorderwijk gaf in de zaal van Eisden een 0-3 uit handen. Het werd uiteindelijk 4-4.

ZVK Eisden Dorp  -  Real Noorderwijk   4 - 4

Beloften stevig leider, A-team geeft de punten weg

De Noorderwijkse beloften zorgden voor een prachtige overwinning tegen het ongeslagen Eisden. Met 1 – 4 gaan winnen bij de kampioen en ook dit seizoen nog ongeslagen. Het team van coach Geyskens zorgde voor mooi voetbal met knappe doelpunten. Wanneer krijgen deze sporters hun kans in het A-team ?

Dat had vrijdag moeten gebeuren want sinds deze week zitten de Berkemussen met een boel gekwetsten, Khalid (voet), Wagemans (meniscus), Hermans (aductoren). Plompen (knie) en Corthouts (schouder) speelden op halve kracht. Maar een zwak Eisden was de eerste helft geen opposant voor de verzwakte Noorderwijkenaren.

Plompen bracht zijn team op voorzet van De kok op 0 – 1 en Troonbeeckx (door de vele kwetsuren terug van weggeweest met een heerlijke lob (0 – 2) en Nelson De Kok met de 0 – 3. De eerste helft liep perfect maar net voor de pauze lieten de Limburgers wel een penalty onbenut. De tweede helft trok Noorderwijk onnodig een muur voor doelman Witvrouwen. Eisden dicteerde de wet en scoorde snel de 1 – 3 en direct nadien de 2 – 3 maar de doelpunten werden in geschenkverpakking aangeboden.

Corthouts kon Real op 2 – 4 brengen en met nog tien minuten op de klok mocht het niet misgaan maar de bezoekers bleven achteraan staan. Wilden of konden ze niet meer. En Eisden kwam nog dichter 3 – 4 (derde doelpunt van D’Angelo). Noorderwijk bleef het zichzelf moeilijk maken en na de defensieve geschenken was het vierde opnieuw een flater. De vier – vier op één minuut van het einde was een correcte weergave van de wedstrijd maar twee punten tekort voor een ambitieuze tweede nationaler.

Volgende week ontvangt Noorderwijk, Meeuwen die vrijdag hun eerste nederlaag opliepen en die wedstrijd moet gewonnen worden. Er is nog niets verloren maar veel mag er toch niet meer misgaan want de kloof op de leider is nu zes punten en meer mag dat nooit worden. Hopelijk is volgende week de ziekenboeg iets minder gevuld.

Real Noorderwijk speelde met: Van den Eynde, De kok, Witvrouwen, Corthouts, Van der Auwera, Plompen Troonbeeckx, Engels, Caers en Bomboi.
Doelpuntenmaker Plompen, De Kok, Hermans

Volgende wedstrijden in de Mixx

25/11/2011 21:15              REAL NOORDERWIJK                   -              ZVK Meeuwen

(Nu al noteren “Beker van België”)

23/12/2011 21:15              REAL NOORDERWIJK                    -              Futsal Topsport Antwerpen