'Noorderwijk moest voor zijn inhaalwedstrijd naar Maasmechelen, het Noorden van Limburg. Gelko Eisden-dorp was de tegenstrever, zegt Eddy Lambaerts.

'De thuisploeg stond op een geruststellende 10e plaats, vijf punten voor de bezoekers en had onlangs nog gewonnen in Houthalen waar Real thuis tegen ten onder ging, het had ook al drie keer gewonnen, Noorderwijk dit seizoen nog geen enkele keer, dus gerust waren ze niet maar er was wel, eindelijk, het debuut van Mo El Fashi, de missing link in het team van Frank Luypaert.

Opnieuw echter selectieproblemen voor de coach, Dahmani geschorst met geel, Bouri aan zijn laatste rode schorsing dag en El Ghaadaoui nog steeds in de lappenmand.

Real begon eraan alsof het de match van de laatste kans was met op de vierde minuut de binnenkomer van Mohamed El Fashi, grote kans maar naast, direct nadien eerste kans voor de thuisploeg maar Morad op de goeie plaats, Talhaoui is aan een uitstekend seizoen bezig.

Even later opnieuw Mo El Fashi maar dit keer stond de paal in de weg. De thuisploeg, met veel supporters, kreeg zijn eerste mogelijkheid via Reintjes maar gelukkig naast. En daar was onze topschutter, Ilias El Attabi, eindelijk terug in de spits, één kans en de 0 – 1 op het bord.

Vier minuten later Ilias en El Fashi creëren samen de kans en deze laatste scoort zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club, 0 – 2. De thuisploeg wordt wakker en gelukkig staat doelman Morad weer op de goeie plaats om de Limburgers op de nul te houden.

En daar is onze fantastische jeugd, Brovina op Zerouali en net naast, spijtig want zij verdienen het echt. Het ging nu iets meer op en neer en doelman Talhaoui moest twee keer paraat staan in de laatste minuten want onze jonkies legden er wel hun hoofd voor maar fouten maken hoort er nog wel bij gezien hun leeftijd.

De voorsprong was er met de rust, niet de eerste keer dit seizoen maar voor het eerst was er ook het gevoel van nu gaat het eindelijk lukken. Tweede helft en direct een kans voor Real maar Ilias El Attabi treft de paal.

Twee minuten is het echter wel prijs, opnieuw onze Mechelse schutter en 0 – 3 op het bord. Eisden weet dat het moet aanvallen en doet het ook maar een knap uitgevoerde tegenaanval en Adriaan legt het vierde in het mandje. Punten zijn binnen denkt de hele zaal. Opnieuw Noorderwijk met de zoveelste open kans, tegenaanval van de wakkere thuisploeg en de 1 – 4 via Geurts op het bord.

En er is opnieuw spanning in Limburg, thuispubliek en spelers geloven er weer in, direct de 2 – 4. Niet voor lang achter want daar is Ilias El Attabi, links kappen, rechts binnen, dat kennen we, 2 – 5, buit binnen zeker? Maar El Fashi krijgt krampen, twee maanden niet gespeeld, dat voel je.

De kansen volgen voor de bezoekers maar de wedstrijd definitief beslechten doen ze niet, integendeel, Eisden zorgt opnieuw voor spanning met de 3 – 6 en begint met een vliegende keeper. Real doet er niks mee, Brovina wordt even later onderuit getrapt en met de tienmeter die hierop volgt legt Ilias El Attabi de eindcijfers vast met een hard schot in de benedenhoek, 3 – 6.

Oef, oef, oef. De eerste is binnen en oververdiend. Door de eerste overwinning springen de Elmos-boys weg van de laatste 2 plaatsen. Volgende week gaan we naar Lier voor de derby en de drie punten. Lier staat dan wel mooi op plaats vijf, maar Real geraakt stilletjes terug op volle sterkte.

El Ghaadaoui is nog niet fit en onze Bulgaar nog niet speelgerechtigd maar Dahmani en Bouri zijn terug na schorsing en Mo El Fashi mag nog een week bijtrainen, we gaan om te winnen', besluit Eddy Lambaerts. (pp)