Op de Herentalsesteenweg Grobbendonk is zaterdagavond rond 17.30u ter hoogte van saunacomplex Aquarein een zwaar ongeval gebeurd met een politievoertuig en een personenauto.

De 45-jarige bestuurster V.D.G uit Nijlen was in shock en is licht gewond naar het AZ Herentals gebracht.

Beide auto's reden in de riching van Bouwel. De politie-inspecteurs van zone Neteland waren met hun Volvo op weg naar een dringende interventie in Grobbendonk en probeerden daarbij met loeiende sirenes en blauwe zwaailichten de personenwagen voorbij te steken.

Maar net op dat moment draaide de bestuurster van de auto af naar de parking van saunacenter Aquarein.  Ze had de politie-auto niet zien aankomen of gehoord.

'Onze inspecteurs probeerden haar nog te ontwijken, maar hebben haar links achteraan geraakt', weet de woordvoerder van politie Neteland. 'Door de klap kwam de aangereden auto met het achterste deels in een gracht terecht. De bestuurster liep geen verwondingen op, maar is in shock naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de twee politiemensen bleven ongedeerd.'

Het gevolg was een zware botsing. De personenauto belandde deels in de naastgelegen gracht.  De agenten konden op eigen kracht naar het ziekenhuis voor controle.  Politiezone ZaRa (Zandhoven-Ranst) kwam de nodige vastellingen doen.

De Herentalsesteenweg in Grobbendon   bleef tussen E313 en De Lindekens een uur afgesloten voor het verkeer. Foto's: Peter Vanderveken/ NNieuws.