Bij het ongeval van zaterdagochtend op de E313 richting Lummen ter hoogte van Herentals is één dode gevallen, terwijl een ander slachtoffer in levensgevaar verkeert. Dat zegt de federale politie.

Er vielen ook nog drie lichtgewonden. De weg is er al uren volledig versperd, het is niet duidelijk hoe lang de hinder nog zal aanslepen.

Een lichte vrachtwagen en een personenwagen raakten omstreeks 4.20 uur betrokken bij een zware kop-staartaanrijding. Aanvankelijk was er sprake van twee zwaargewonden, maar intussen is de passagier van de wagen, een 52-jarige vrouw, aan haar verwondingen bezweken.

De snelweg is volledig versperd richting Lummen.

Alle verkeer moet de snelweg verlaten aan uitrit 19 Massenhoven en vanaf daar calamiteitenroute F tot oprit 20 Herentals-West volgen. "We zijn ter plaatse met een fotogrammetrie-eenheid om het ongeval snel in kaart te brengen, zodat de weg zo snel mogelijk kan worden vrijgegeven", zegt politiewoordvoerder Peter De Waele. (belga)

Foto VRTNWS - Marnik Aerts©

Update 10.19u  Op de E313 richting Lummen is zaterdagochtend de weg weer vrijgemaakt ter hoogte van Herentals na het zware ongeval tussen een lichte vrachtwagen en een personenwagen, dat aan één persoon het leven kostte.