Bij een vechtpartij aan jeugdhuis 't Verschil in de Molenstraat Herenthout is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag jongen van 22 uit Herenthout zwaargewond geraakt. Het bestuur van het jeugdhuis distantieert zich van de feiten.

Tijdens de schermutseling rond 04.15u zou er gebruik gemaakt zijn van een mes en een bierflesje. De Herenthoutenaar is bloedend, maar niet in levensgevaar, naar het  AZ Herentals gebracht. De tegenpartij kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Het bestuur van de jeugdclub reageert op facebook : '

'Naar onze mening was afgelopen vrijdag een schoolvoorbeeld van hoe een avond moet verlopen.
Veel volk, steengoede DJ's en ambiance van jewelste.
Jammer genoeg kwam hier omstreeks 4u15 verandering in. Wat een topavond was werd snel omgevormd in een nachtmerrie voor alle aanwezigen maar vooral voor ons, alle vrijwilligers die elke week opnieuw de (Herenthoutse) jeugd een plek willen geven.

Verder willen we graag hierover niet in details treden. Wat wel geweten moet worden is dat wij ons 100% distanciëren van dit voorval. Wij hebben er die avond alles aan gedaan om een conflict tussen de betrokken partijen te vermijden. Als beide partijen dan toch beslissen om elkaar buiten ons bereik op te zoeken dan kunnen wij hier weinig aan doen...

Graag willen wij nog 1 ding héél duidelijk maken, voor geweld is in ons jeugdhuis GEEN plaats. Personen die deze regel niet kunnen volgen zijn NIET welkom.'  Foto NNieuws.