Politie Neteland is een uitgebreid onderzoek gestart naar zware feiten van geweldpleging zaterdagavond op de Herenthoutseweg, achter de vroegere Henrad-gebouwen in Herentals.

Rond 18.05u werd aan Henrad een zwaargewonde man aangetroffen met een mes in zijn lichaam. Het slachtoffer werd naar het UZA Edegem gebracht. De gewonde man zou niet in levensgevaar zijn. Het BIN-netwerk werd in heel de politie-zone meteen geactiveerd. 

Neteland-politiepatrouilles troffen even later aan Henrad in de buurt een geparkeerde vrachtwagen met Portugese nummerplaten, de gewonde man aan. De trucker heeft met het mes in rug 350 meter gestapt tot aan een woning om de hulpdiensten te laten bellen.

Een vrouw, die zich verdacht gedroeg in de buurt van de truck, is voor ondervraging opgepakt. Ook zij sprak, net als het slachtoffer, geen Nederlands.

De vrachtwagenchauffeur rijdt voor transportbedrijf B. Marques uit Vila Cortês do Mondego, Portugal, op 180 km ten oosten van Porto.

Het parket buigt zich nu over de zaak. (Belga - en eigen berichtgeving) -

Update zondag - 10u :

Portugese vrachtwagenchauffeur met mes in rug aangetroffen in Herentals

De man die zaterdagavond zwaargewond werd teruggevonden door een politiepatrouille in Herentals, is een 60-jarige Portugese vrachtwagenchauffeur. Dat bevestigt het parket.

De vrouw die werd opgepakt is ook een Portugese, zij is 43 jaar oud en zou mee hebben gereden in de vrachtwagen van de man. Ze wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter zodra de man kan ondervraagd worden.

Rond 18 uur zaterdag vond een patrouille van de politiezone Neteland de man langs de Herenthoutseweg. Hij had een mes in de rug en werd overgebracht naar het UZA voor een spoedoperatie.

Het parket bevestigt zondag dat het om een 60-jarige Portugees gaat. Hij is niet in levensgevaar, maar kon zondagmiddag nog niet ondervraagd worden. Dat zou in de loop van zondagnamiddag nog wel gebeuren.

De vrouw die zaterdag werd aangetroffen bij de vrachtwagen, kon wel al ondervraagd worden. Zij is een 43-jarige Portugese die met de man was meegereden. Nadat de man ondervraagd is zal ze worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die over haar aanhouding moet beslissen. Dat zal waarschijnlijk maandag gebeuren.

Het parket geeft in deze fase van het onderzoek geen verdere details over de omstandigheden van het incident. (Belga)