Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zware explosie en brand bij Umicore Olen na botsing tegen waterstofflessen, vrouw (49) in levensgevaar - UPDATE Umicore

Umicore Olen - facebook

In Sint-Jozef-Olen heeft woensdagavond rond 22.05u een ongeval met een wagen en enkele waterstofflessen binnen materiaaltechnologiebedrijf Umicore een luide explosie en een korte brand veroorzaakt.  De auto was

De bestuurster van het voertuig, een vrouw van 49 uit Olen, is door een hekken gereden.  Ze is er erg aan toe.  Voor de buurt van de fabriek is er geen gevaar en de situatie is onder controle, klinkt het bij de hulpdiensten.

 

"De hulpdiensten waren snel ter plaatse", klinkt het. "De situatie is onder controle. De bedrijfsbrandweer en brandweer Kempen blijven de naburige tanks nog opvolgen. De hulpdiensten vragen om de omgeving vrij te houden, want er is veel bedrijvigheid ter plaatse."

Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) Olen : "Intussen is er geen brand meer aan de getroffen waterstoftank. De explosie en brand waren wel tot ver in de omgeving (heel Neteland) te zien en te horen. Het zwaargewonde slachtoffer is onder politiebegeleiding zone Neteland naar het AZ Herentals gebracht.

Onderzoek naar auto

Politie Neteland en het management van de fabriek onderzoeken waar de auto vandaan kwam. Het is niet uitgesloten dat de vrouw van buiten het bedrijf met haar auto het domein is opgereden, en tegen de waterstofflessen is gebotst. 

De bestuurster zou onder invloed tegen hoge snelheid de fabriek zijn binnengereden.  (bw/pol)

 

Gemeente Olen  ·

Incident bij Umicore.
'Er was een verkeersongeval waarbij een wagen tegen een tank met waterstof is gereden. Dit gaf een grote knal, maar er is verder geen gevaar. Het is niet nodig om de ramen en deuren gesloten te houden. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De situatie is onder controle. De brandweer blijft de naburige tanks nog opvolgen.
De hulpdiensten vragen om de omgeving vrij te houden, er is veel bedrijvigheid ter plaatse.'

 

UPDATE Umicore - 02/05 om 17.30u

"Op woensdag 1 mei is omstreeks 22u een ongeluk gebeurd op de site van Umicore  Olen", zegt Ilse Lardenoit, Communications Manager site Olen.

"Een auto is om een nog onbekende reden door het hek van onze site gereden en is vervolgens tegen een bundel waterstofflessen gebotst. Dit had een luide knal en een korte maar felle brand tot gevolg.

Onze gedachten zijn bij de bestuurder van de wagen, die gisterenavond zwaargewond naar het ziekenhuis is gevoerd.

De brandweer en de hulpdiensten waren snel ter plaatse en de brandweer had het vuur snel onder controle.   Het onderzoek naar hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren is nog gaande.

Na het overleg met de burgemeester van Olen en zeker ook uit respect voor het slachtoffer en haar naasten,  laten we de communicatie verlopen via de bevoegde instanties. Dit is zo afgesproken met de burgemeester gezien het lopende politionele onderzoek naar dit tragische verkeersongeval. Onze gedachten zijn eerst en vooral bij het slachtoffer. Umicore verleent uiteraard haar medewerking aan het politionele onderzoek."

UMICORE Olen

Umicore Olen draait voornamelijk rond onderzoek en ontwikkeling van schone technologieën en de productie van hoogtechnologische materialen op basis van kobalt, nikkel en germanium. Deze materialen vind je terug in herlaadbare batterijen, zonnecellen, satellieten en infraroodlenzen.  Materials for a better life is de dagelijkse uitdaging. Hieraan werkt Umicore Olen met ongeveer 900 mensen.

Umicore Olen : de luide knal was over het hele grondgebied van Neteland te horen

Umicore Olen : de luide knal was over het hele grondgebied van Neteland te horen - foto buurtbewoners

Umicore Olen explosie - communicatie gemeente Olen

Umicore Olen explosie - communicatie gemeente Olen

Watertorenstraat 33, Olen, België

Umicore Olen - facebook

Deel dit artikel