Politie Neteland is een diepgaand onderzoek gestart naar een zware vechtpartij van vrijdagnacht in winterbar Moose aan de Toekomstlaan, met gewonden.  

Een 10-tal bezoekers - zwaar onder invloed - begonnen plots de debatten met rake vuistslagen en ongetemde agressie.

'Politie Neteland kwam met 3 interventieteams ter plaatse om de vechtpartij te neutraliseren', zegt de woordvoerder van politie Neteland. 'Toen onze inspecteurs binnenkwamen, was de agressie wat afgekoeld.

1 dronken fuiver heeft verwondingen opgelopen. Hij is voor verzorging naar het AZ Herentals gebracht, maar daar is de jongeman nog gaan lopen. Hij bleef er ook zeer agressief gedrag vertonen.  Bar Moose was nog maar enkele dagen open.'

De winter- en ook de zomerbars in het Herentalse hebben een erg slechte naam : drugs en overmatig drankmisbruik met vaak vechtpartijen kenmerken deze gelegenheden.

De horeca-uitbaters in het centrum zijn er niet over te spreken : 'Die zaken buiten de stadskern zuigen al jaren de cafés in het centrum leeg.  Dank u stadsbestuur. Een ramp dat het Herentalse schepencollege dit allemaal nog blijft toelaten,' klinkt het bij hun comité. (politie)  Foto archief rr/ NNieuws.