U bent hier

Zweden - België 0-2 : Rode Duivels op koers

Nationaal
01.06.2014 - 22.55u
Door: Herman Gezelle
De Rode Duivels hebben hun voorlaatste WK-oefenmatch tegen Zweden gewonnen met 0-2. Lukaku en Hazard maakten de doelpunten. Bij Zweden bleef Ibrahimovic 90 minuten op de bank.  Een krul van De Bruyne op de kruising luidde een sterke fase van de Belgen in, met ook twee keer gevaarlijke pogingen van Kompany.

Een Belgische goal hing in de lucht en het was niet toevallig Lukaku, die ook al drie keer raak trof tegen Luxemburg, die op de afspraak was. Met een prachtige plaatsbal bewees hij zijn topvorm: 0-1.

Isaksson hield Van Buyten voor de rust nog van de 0-2, aan de overzijde kwam Toivonen een lok tekort om op doel te koppen.  Na de rust bleef het spektakel achterwege. Pas toen Durmaz twintig minuten voor affluiten bijna de 1-1 maakte kreeg de match een tweede leven. De zware trainingsweek leek zijn tol te eisen bij de Belgen, die even naar adem hapten onder druk van de Zweden.

Twaalf minuten voor tijd legde de tot dan toe onzichtbare Hazard de Zweden het zwijgen op met een klasseflits. Hij kaatste met De Bruyne en liet twee verdedigers én doelman Isaksson kansloos: 0-2.

Zweden wou zijn fans toch nog een goal schenken, maar België kwam er in de extra tijd nog het dichtst bij. De Bruyne trof na een counter opnieuw de paal. (vrt)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto