U bent hier

Zweden wint spannend 60e Eurovisiesongfestival, België mooi 4e

Internationaal
24.05.2015 - 00.50u
Door: Herman Gezelle

Het Eurovisiesongfestival is gewonnen door huizenhoog favoriet Zweden. Måns Zelmerlöw kreeg voor zijn nummer Heroes de meeste punten.

Zweden was lange tijd in een nek-aan-nekrace verwikkeld met Rusland, maar liep verder uit naar mate de puntentelling langer duurde. De Russische Polina Gagarina, die ook veel genoemd werd als kanshebber, eindigde uiteindelijk als tweede. Het Italiaanse trio van Il Volo kwam op de derde plaats.

België werd verdiend mooi 4e met het knappe Rhythm Inside van Loïc Nottet.  Bekijk de HD-video's. Foto Twitter.

1. Sweden - 365 points
2. Russia - 303
3. Italy - 292
4. Belgium - 217
5. Australia - 196.

De VRT mag volgend jaar opnieuw een artiest naar het Songfestival sturen. Ze kiest daarbij voor een formule op Eén "waarin vijf artiesten centraal staan". Dat is zopas bekendgemaakt.

Het 61e Eurovisiesongfestival vindt volgend jaar plaats in Zweden. De VRT mag dan opnieuw de Belgische inzending kiezen. Ze zal die niet zelf kiezen, zoals enkele jaren geleden met Tom Dice, maar kiest "voor een formule op Eén waarin vijf artiesten centraal staan".

Eén gaat hiervoor zelf op zoek naar geschikte artiesten en liedjes, zo maakte de VRT vandaag bekend. Meer details over de formule worden later bekendgemaakt.

Artiesten en songwriters die zich spontaan als kandidaat willen aanbieden kunnen dat via eurosong@een.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto