Een medewerker van het zwembad in Itegem heeft dinsdag 13 augustus moeten vaststellen dat de kelder van het zwembad ondergelopen was. De brandweer werd opgeroepen om de kelder leeg te pompen en de technische dienst en de sportdienst zijn de schade komen bekijken. 

Al het materiaal in de kelder is door de waterschade onbruikbaar geworden.   Door dit schadegeval zal het zwembad van Itegem voor een lange periode gesloten zijn. 

De sportdienst is onmiddellijk begonnen met het zoeken naar een oplossing voor de scholen en verenigingen die gebruik maken van het zwembad.  Waarschijnlijk zal het merendeel van hen vanaf 1 oktober terechtkunnen in het zwembad in de Lostraat in Heist-Centrum. Ook de andere organisaties zullen kunnen rekenen op de sportdienst bij hun zoektocht naar een alternatief. 

Het onderzoek naar de juiste omvang van de schade en de gevolgen hiervan is momenteel nog lopende.

Nog slechts enkele weken geleden had het gemeentebestuur beslist om de nodige herstellingen te laten uitvoeren aan het dak van het zwembad in Itegem.  Het herstellen van de schade die nu ontstaan is, zou volgens eerste voorlopige schattingen kunnen oplopen tot zo’n 250.000 euro en meer dan een halfjaar in beslag nemen.  Het gemeentebestuur wil een correct zicht hebben op alle informatie vooraleer er een definitieve beslissing genomen wordt over de toekomst van het 40 jaar oude zwembad. 

Het gemeentebestuur betreurt deze onvoorziene omstandigheden en hoopt op het begrip van de scholen en verenigingen. Wie nog vragen heeft, kan steeds contact opnemen met de sportdienst.  Info scholen en verenigingen Sportdienst, Lostraat 48 A, 2220 Heist-op-den-Berg tel. 015 75 86 57,sportdienst@heist-op-den-berg.be