De wedstrijd was opnieuw zeer druk bijgewoond met zo'n 360 zwemmers van 16 verschillende clubs. Er werd gestreden op hoog niveau met op het einde van de dag de finales 100m wisselslag per categorie (11-12j / 13-14j / 15-16j / 17+). In deze finales werden volgende prachtige prestaties door zwemmers uit onze regio geleverd:

Finale 100m Wisselslag

Heren

Laeremans Pieter (geb. 2007): Aankomend talent van de Herentalse Zwemclub, zwemt voor SHARK (1e plaats)Maxim Vanhove (geb. 2005): 1e, lid van Zwemclub GeelThomas Staes (geb. 2000): . Lid van de Nijlense Zwemclub, zwemt voor SHARK.

Wist zijn teamgenoot Seppe Wyns voor te blijven (1e plaats). Is vooral een schoolslagspecialistSeppe Wyns (geb. 2002): . Lid van de Nijlense Zwemclub, zwemt voor SHARK. Was 2e achter zijn teamgenoot Thomas Staes. Is een specialist rugslag en de langere nummers. Groot talent dat deze zomer zal deelnemen aan het EJK Open water.'

Dames

Zinke Delcommune (geb. 2005): Lid van Aarschotse zwemclub. Won goud met een nieuw proviciaal record Vlaams Brabant (1.04.75)Marie Maerevoet (geb. 2004): heeft haar rol van topfavoriete helemaal waargemaakt met een prachtige 1e plaats in 1.05.50. Lid van de Nijlense Zwemclub, zwemt voor SHARK.

Groot talent, studeert aan de topsportschool zwemmen. Zal deze zomer deelnemen aan het EYOF (European Youth Olympic Festival) in Baku (Azerbeidjan).Yne Dom (geb. 1995): Is reeds jaren een vaste waarde op de grote Belgische wedstrijden.

Heeft weer een prachtige prestatie geleverd met een mooie 1e plaats met een zeer goede tijd . Lid van de Herentalse Zwemclub, zwemt voor SHARK. Slaagt er steeds in om het jonge geweld achter zich te houden.

Na de finales werden er nog aflossingen gezwommen (4 reeksen – 24 ploegen). Deze wedstrijd vormt de kers op de taart waarbij het publiek helemaal uit zijn dak gaat op de opzwepende muziek van de gelegenheids-DJ. De snelste ploeg was SHARK 1 (Herentals-Nijlen) voor Aarschot en Bree.'

Straks meer met foto's.