"Zwerfvuil is niet meer van deze tijd". Wellicht heeft u deze slogan wel al eens ergens opgemerkt. Zwerfvuil is het kleine afval dat vaak nonchalant en zonder er echt bij stil te staan wordt weggegooid. Maar vele kleintjes maken een groot.

De zwerf-afvalberg loopt jaarlijks in de tientallen tonnen. Als je bedenkt dat de gemiddelde kostprijs voor het opruimen en verwerken van één kilogram zwerfvuil 6,50 euro bedraagt is de rekening snel gemaakt.

En dit is een kost waar elke belastingbetaler mee voor opdraait, zowel op nationaal als op lokaal niveau. De verschillende camapgnes en sensibiliseringsacties werpen stilaan hun vruchten af en we zijn met zijn allen op de goede weg. Maar het kan natuurlijk altijd nog beter.

Onderstaande foto's zijn het resultaat van een korte wandeling en het bewijs dat nog niet iedereen geleerd heeft om bewust om te gaan met afval.

Particulieren of verenigingen die zelf de handen uit de mouwen willen steken om hun buurt aangenamer te maken kunnen een kijkje nemen op 
www.indevuilbak.be. Daar vinden ze alle info om hun steentje bij te dragen aan een schonere omgeving.