U bent hier

150 Lilse ondernemers op geslaagde netwerkavond met Flor Joosen

Lille
20.04.2016 - 23.37u
Door: Herman Gezelle

Zo'n 150 Lilse ondernemers waren woensdagavond ingegaan op de uitnodiging van de gemeente voor een netwerkavond in PZ Sint-Pieter. Je kon er kennis maken met de gemeentelijke dienst economie, en nieuwe schepen voor lokale economie Michel Leys (CD&V).

De aangekondigde vice-premier Kris Peeters moest forfait geven wegens een belangrijke regeringsmeeting in Brussel.

Gewezen nationaal Unizo-voorzitter en Kempens gerenommeerd kaviaarkweker Flor Joosen sprak vol passie over z'n jarenlange ondernemerservaring. Hij gaf kostbare tips voor de lokale ondernemers. 

Een gedreven Flor Joosen : 'Als ondernemer heb je 3 peilers nodig : 1) de juiste mensen 2) ideeën vol creativiteit 3) kapitaal.

Ondernemen houdt ook in dat je je aanpast aan de erg snelle veranderingen in je sector.  Een goede relatie tussen gemeentebestuur en ondernemer is belangrijk.  De gemeente moet een ondernemersvriendelijk klimaat ontwikkelen.

Het ingewikkeld vergunningsbeleid laat vaak te wensen over. Ook dringend moet het federaal arbeidsrecht gemoderniseerd worden. De administratie werkt vaak te traag.  De loonkost blijf te duur'.

'Mobiliteit in Vlaanderen : een ramp'

'De afgelopen jaren is de mobiliteit in ons land een ware catastrofe geworden', benadrukt  Flor Joosen.  'Je moet je werknemers tegenwoordig al om 5.30u op pad sturen, 's avonds zijn ze vaak pas om 20u thuis. Dit kan zo niet verder'.

'E-commerce samen met je fysieke winkel'

'E-commerce is dé groeimogelijkheid', weet Joosen. 'Laat een goeie website ontwikkelen. Samen met je fysieke winkel kan je dan meer en vaak betere producten aanbieden. Vandaag moet je mee op de e-bus stappen. Zoek ook een niche markt, een poort tot succes', besluit een bekommerde Flor Joosen.'

'Het zwarte goud van Turnhout' Royal Belgian Caviar van Flor Joosen's Aqua Bio

De komende jaren wordt de Royal Belgian Caviar van het Turnhoutse Aqua Bio in de kijker gezet (zie video).  De favoriete lekkernij van de Britse prins Charles en de keizer van Japan wordt zo ook bereikbaar voor de Kempenaars.

'In 2002 hebben we voor het eerst onze kaviaar in de markt gezet, vandaag exporteren we naar landen in Europa en ver daarbuiten', weet Flor Joosen, zaakvoerder van Aqua Bio. 'Het duurt 8 tot zelfs 18 jaar voor je de kaviaar kan 'oogsten' dus het is een werk van lange adem en Fingerspitzengefühl. We hebben dan ook een topteam van wetenschappers die er voor zorgen dat de kwaliteit steeds gewaarborgd wordt.'

'Beter en sneller met onze Lilse ondernemers communiceren'

Schepen voor lokale economie Michel Leys : 'De gemeente wil haar ondernemers dichter bij elkaar brengen en sneller met hen kunnen communiceren. Hiervoor is de gemeente volop bezig met het verzamelen van de e-mailadressen van de ondernemers. De gemeente roept haar ondernemers ook op om mee na te denken over wat de gemeente voor hen kan betekenen.

We zouden graag gedreven mensen met goede ideeën op regelmatige basis willen samenzetten. Op deze manier kunnen we ons beleid op het vlak van economie afstemmen op de wensen van onze ondernemers', besluit Leys (CD&V).

IOK kwam op de geslaagde netwerkavond nog het energie- en klimaatproject Kempen2020 toelichten. Stand-upcomedian David Galle sloot het event af met een spitse 'schuine kijk' op de actualiteit.

Guy Verellen / NNieuws.
Meer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Braderij in westernstijl

Braderij in westernstijl
Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.41u

Wolfstee dicht tot februari 2023

Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.33u

Moonfield Festival op Oude Bleken Mol

Kempen regio | Mol 28.06.2022 - 01.14u

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 27.06.2022 - 18.58u

Turnhoutse huisartsen slaken noodkreet over huisartsentekort: "Signaal geven aan de overheid"

EU | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen 27.06.2022 - 17.27u

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'
EU | Internationaal | Neteland | Olen 27.06.2022 - 16.06u

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto