U bent hier

""2 maanden niet fietsen", zei de chirurg, maar Wout ziet dat anders" (2)

Herentals | Lille | Neteland
20.07.2019 - 09.22u
Door: Herman Gezelle

Wout van Aert zag met een val in de tijdrit niet alleen een einde aan zijn Tour de France maar ook aan zijn wegseizoen komen. "Het is nog afwachten wanneer hij aan zijn crossseizoen kan beginnen."

"Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem", zegt Jumbo-Visma-ploegleider Nico Verhoeven over Wout van Aert. "Zijn familie is bij hem, dat maakt het toch wat draaglijker. Het lastigste wordt als wij hier allemaal vertrekken en hij alleen achterblijft."

Verhoeven bevestigt wat iedereen al vermoedde, namelijk dat het wegseizoen van Van Aert er nu officieel opzit. "Het valt nog af te wachten wanneer hij aan zijn crossseizoen kan beginnen. Al zijn we daar nu niet mee bezig. Laat ons hopen dat hij 100% herstelt."

"De chirurg had het over een revalidatieperiode van 2 maanden, waarin hij niet zou mogen fietsen. Maar Wout zag dat zelf anders. Een wielrenner herstelt normaal gezien sneller." (VRTNWS)

Update 21/7 - 21u :

Wout van Aert moet ook 4 criteriums schrappen

Wout van Aert zou na de Tour enkel nog de Prudential RideLondon rijden, voor hij zich volledig toelegt op het nieuwe veldritseizoen. Tenminste: dat is de enige UCI-wedstrijd die nog op z'n programma stond.

De ritwinnaar van Albi was ook aangekondigd in 4 Belgische na-Tourcriteriums: Aalst (29/7), Roeselare (30/7), Antwerpen (31/7, geen 'duel' met Mathieu van der Poel dus) en Herentals (1/8). Al die koersen vallen dus ook weg. (wva)

Bekijk het interview Wout van vandaag HIER.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto