De stationsbuurt van Herentals krijgt camerabewaking. 'We gaan 3 camera's plaatsen en ondertekenden daarvoor zopas een overeenkomst met Security Services van de NMBS,' zegt burgemeester Jan Bertels (Sp.a).
De camerabewaking voor de stationsbuurt moet binnen 6 maanden operationeel zijn. De stad zal de 3 camera's mee beheren. De beelden worden bekeken door de NMBS, maar ook de politiezone Neteland kan er over beschikken.

'De NMBS rolt zelf al een tijdje zijn eigen netwerk van camerabewaking aan de stations uit', vervolgt Jan Bertels, 'maar dat gebeurt vooral in de grotere steden. Eer ze in de provincie zijn, duurt het nog wel even. Daarom hebben we beslist die camera's zelf te betalen en te installeren. In overleg met de politie en de NMBS gaan we nu de exacte locaties voor de camera's bepalen.'

De stad en de politiezone hingen in het verleden al eens enkele malen een mobiele camera in de stationsbuurt, na klachten van overlast van hangjongeren in de buurt van het station en het naburige stadspark om fietsdiefstallen en drugsfeiten in te dijken. (pp-pol)